Jump to content

Zabrana točenja alkohola maloljetnicima!


dallybor

Preporučene objave

Štovani!

Vlasnik sam ugostiteljskog obrta (nasljedio od pokojnog oca) inaće sa građevinac i radim za privatnika, stoga nemam nekog iskustva sa problemima na koje nailazim, poput:

1.Moja djelatnica uslužila je mislim dvije pive gostu na šanku (gost ima preko 30god), on je pivo odnio za stol, sa njime u društvu je bila maloljetnica, koju je inace pratila policija u civilu tada i napravili su zapisnik da se u objektu toči alkohol maloljetnim osobama...sada ja kao vlasnik moram na nekakvu sudsku raspravu! U objektu postoje natpisi o zabrani točenja i konzumacije alkohola i naravno ne toči se alkohol maloljetnicima, ali šta o ovakvom slučaju! I kako da se ja postavim sada, jer smatram da sam ja radio za šankom, vjerovatno bi učinio isto, jer maloljetnica i ne izgleda kao maloljetnica, kako uopće procjeniti ima li netko 16,17,18, 19 ili više godina??? Dali konobar ima zakonsko pravo tražiti osobnu iskaznicu od gosta u slučaju da i posumlja da je osoba maloljetna??

Naglasak je na tome da konobarica nije direkno odnjela piće za stol već stariji gost koji je sam odnio piće sa šanka za stol.Ja nisam bio prisutan, ne znam dali su policajci u civlu vidjeli sve od početka!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bio na sudu! Sudac pita; želite li "komplicirati" ili platititi neku minimalnu kaznu? Ja pitam njega kolika je minmalna? On ne zna, pita zapisničarku, ona kaže od 5 tis do 20 tis kn! Sudac me upozorava ako cu "komplicirati" kazna nece biti minimalna! Ja si mislim, 5tis kn je previše, a ne osjećam se kriv sa obzirom na događaj koji sam naveo, stvar je u tome da su policajci naveli , a gospodarski inspektor po zapisniku načinio optužni prijedlog, a naveli su da je konobarica uslužila maloljetnicu pivom i njoj naplatila račun, te su priložili račun kao prilog!? Što nikako nije istina, angažirao sam odvjetnika, idem komplicirati! Ja sam to doživio kao ucijenu, proglašen odmah kriv,imam pravo da šutim i platim minimalnu kaznu i predmet riješen!

Plus je sudac imao predrasude, jer sam rekao da se inace bavim građevinom i nemam iskustva sa ovim, te nisam kaznjavan do sad, a on meni "da se ostavim onda posla u koji se ne razumijem i da se bavim svojim poslom". Malo mi to miriše i na namještaljku jer dosta lokalnih "močnika" ima pretenzije na moj kafić (inaće prostor nije moj) nakon smrti moga oca bilo je više njih zainteresiranih da preuznmu kafić, nisu racunali da cu ja "građevinac" se upustiti u ugostiteljstvo!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija