Jump to content

Online turistički portal


Whaler

Preporučene objave

Pozdrav svima!

Najprije da izrazim sve pohvale na ovom forumu na kojem, po svemu sudeći možemo pronaći sve odgovore koje tražimo.

 

Imam nekoliko pitanja vezanih za otvaranje firme, odnosno obrta kojemu bi se cjelokupno poslovanje odvijalo preko interneta, pa molim sve upućene da se uključe. Vidim da nisam jedini koga to zanima, pa mislim da bi odgovori mogli pomoći i svima ostalima u tom pravcu.

 

Naime, pokrenuo sam turistički portal namijenjen za oglašavanje privatnog, hotelskog i inog smještaja na području Hrvatske. Iako to nije važno, radi se o portalu koji je koncipiran na malo drugačiji način od ostalih.

 

Ono što me zanima, jest:

- kako registrirati takvu djelatnost i gdje? Namjeravam pruzati oglasavanje na bazi godisnje pretplate, ali i uz naplatu provizije prilikom ugovaranja rezervacije.

- pošto se radi o online poslovanju, da li moram registrirati poslovanje kao obrt u Hrvatskoj ili mogu i u nekoj drugoj državi?

- ukoliko se obrt registrira na osobu koja je u stalnom radnom odnosu, da li postoje i koliki su mjesečni izdaci za vođenje obrta?

- da li je potrebno imati ured?

- da li ja kao menadžer u turizmu (VSS) moram imati položen ispita za voditelja agencije ili je dovoljan završeni fakultet? Isto tako, ako je to potrebno, da li osoba koja nema završenu turističku školu može položiti za voditelja agencije i otvoriti firmu?

 

Nadam se da ne gnjavim previše, jer za ovakav tip poslovanja nisam uspio pronaći konkretne odgovore. Svugdje se samo komentira, ali nigdje nema pravih rješenja.

Hvala na vremenu!

 

Pozdrav,

Marijan

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija