Jump to content

pomoć pri rješavanju spora s autoškolom


bojan12

Preporučene objave

Poštovani,

htio bih vas zamoliti za pomoć pri rješavanju spora s autoškolom "Laki start" iz Klaićeve ulice br.7, u Zagrebu. Naime, u navedenoj auto školi bio sam upisan 2007.godine, te sam zbog poslovnih i fakultetskih obaveza bio u mogućnosti odslušati samo teorijski dio nastave, bez ijednog odvoženog sata. Školarinu sam platio u cjelosti kao pravna osoba na samom početku tečaja a iskoristio samo teorijski dio nastave. Prije godinu dana promijenio sam auto školu i odlučio potražiti svoj novac iz auto škole "laki start" tj potražiti iznos koji nije niti iskorišten. U razgovoru s nadležnom osobom Nedžadom Kljaićem dobili smo lažna obećanja, izmotavanja oko iznosa pdv-a, neprofesionalan i nekorektan odnos prema meni i mojem ocu kao tadašnjeg vlasnika obiteljske tvrtke koja je kao pravna osoba platila tečaj. Godinu dana nas se izigrava, unatoč prtijateljskom tonu i apelima za pristojnom i civiliziranom komunikacijom te riješavanja spora bez angažiranja odgovarajućih institucija i pravnih akata. U razgovoru s djelatnicima drugih auto škola i informiranjem u toj djelatnosti svi su nam jasno i izričito dali do znanja da je auto škola dužna isplatiti neiskorišteni dio bez obzira na tadašnje tarife, iznose pdv-a i slično što auto škola "laki start" odbija već više od godinu dana iako u ugovoru jasno stoji da je autoškola dužna isplatiti neiskorišteni dio.

Ovim putem molim Vas za pomoć u rješavanju spora jer se s pravom osjećamo zakinuti, a neprofesionaln pristup navedenih osoba čini nas samo ozlojađenima i iznevjerenima.

Smatramo kako navedena auto škola nimalo profesionalno ne obavlja svoj posao i samim time smatramo kako biste nam mogli i trebali pomoći pri rješavanju navedenog spora.

U cjelosti je uplaćen iznos u visini od 4500 kn a s obzirom da je iskorišten samo teorijski dio nastave, smatramo kako nepuni tj neiskorišteni iznos od gotovo 4000 kn s pravom pripada nama.

U razgovoru s Nedžadom Kljaićem dobili smo izjavu kako bi da smo platili školarinu kao fizička osoba dobili potreban iznos na ruke, a s obzirom da smo ga platili kao pravna osoba, da njihovo knjigovodstvo nije u stanju procesuirati razliku u PDV-u jer u trenutku upisa PDV je iznosio 22%, a u trenutku našeg potraživanja je bio 23..

Smatramo takvu izjavu neprimjerenu, nekorektnu i aposolutno neuvjerljivom.

Sve što želimo je da nam nadležne institucije izađu u susret i pomognu u rješavanju ovog spora jer smo izgubili ikakvu vjeru u rješavanje istog komunikacijom s osobljem navedene auto škole. Nudili smo plaćanje kako god to odgovara auto školi, pozivali na rješavanje problema prijateljskim putem, poslali smo i opomenu pred tužbu ali ništa od navedenog nije urodilo plodom.

Sad smo odlučili kontaktirati HAK, Financijsku policiju i Društvo za zaštitu potrošača jer smatramo da nam je nanešena šteta i da imamo puno pravo zahtjevati da nam se neiskorišteni iznos vrati.

Nadam se da ćete nam biti u mogućnosti pomoći da spomenuti spor što prije okončamo, nadamo se na vlastito zadovoljstvo a bez dodatnog odugovlačenja i troškova po nadležnim sudovima. Ako je to jedino rješenje, zamolio bih za savjet kako učinkovito sprovesti u djelo i taj čin

S poštovanjem

Bojan N.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija