Jump to content

Dosjelost na javnu površinu - zatrti put


Don_Quiote

Preporučene objave

Poštovani,

 

imam jedno dosta specifično pitanje, molim pomoć.

 

Cijeli niz kuća ima izlaz na glavnu cestu . Iza njih, nalazi se stari zatrti put, i svi su vlasnici proširili svoje posjede na njega, u granicama širine pokrivanja svojih granično-dodirnih linija. Većina ima iza , tj i s druge strane tog puta imaju svoje posjede, pa su ih praktički spojili .

 

Svi osim mene .

 

Trenutno je ideja da zajednički nastupimo prema općini, s molbom za legalizaciju vlasništva, bilo otkupom ili dosjelošću, s time da je druga ideja prihvatljivija.

 

Problem je slijedeći :

 

Ima li vlasnik meni nasuprotnog terena polagati pravo na taj dio puta na koji sam ja proširio dvorište ( već preko 20 godina ), ima li pravo osporiti moju kupnju tog terena, ili čak zatražiti povratak u prvobitno stanje .

 

Problem je u tome, što vlasnik ima pristup do svoje parcele, ali kako ima namjeru podijeliti je na dvije, u tom slučaju ima problem pristupa do ove dalje . Slažem se da je to njegovo pravo, ALI, postoji mogućnost pristupa istoj već od samog početka granične crte, bez forsiranja puta cijelom graničnom crtom.

 

Dakle, osim direktnim dogovorom, pregovorima prilikom kojih on ima kliješta i stišće moja j...a, imam li kakvu pravnu podlaogu za moja traženja. Kvaka je u tome, što bih u slučaju povratka na staro, bio prisiljen rušiti neke dodatne građevine, koje leže na ili blizu puta .

 

Dodatno pitanje, smiju li se legalizirati građevine koje su praktički na rubu terena, i graniče s javnom površinom,čiju i dali uopće trebam imati neku suglasnost ( mislim na susjede ).

 

Nadam se da je pitanje jasno, molim odgovor, jer je stvar dosta hitna.

Naravno, ako netko misli da može prihvatiti ovo pitanje kao slučaj, voljan sam i platiti .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija