Jump to content

ostavinska rasprava


terminator_x5

Preporučene objave

poštovani,zanima me dali javni biljeznik ili sud u rh moze sprovesti ostavinsku raspravu tj.donijeti rjesenje za osobu koja je umrla u rh obzirom da je umrla osoba drzavljanin rh i swedske.jasno mi je da sto se tice imovine nekretnina i pokretnina u rh da je nadlezan sud u hrvatskoj a sto se tice nekretnina i pokretnina u svedskoj konkretno ziro racuna tko je nadlezan u uvom slucaju dali hr ili swe. obzirom da je javna biljeznica kako je navela na prvome rocistu kazalka da ce traziti od svedske ispis racuna .nadalje me zanima oko podjele sredstava obzirom da je umrla osoba bila katolicki svecenik i iza sebe ima samo zivog brata i sestru dok od druga 2 pokojna brata (od jednog ima 4 djece)(od drugog ima 1 sina) pa me zanima kako se dijeli imovina dali i djeca (od pokojnikove brace koji su takode umrl) imaju pravo na iste djelove dobiti nekretnine i pokretnine kao i brat i sestra koji su jos zivi.molim da mi netko pojasni i puno hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je ostavitelj imao prebivalište ili boravište u RH,nadležan za donošenje rješenja o nasljeđivanju je jav.bilježnik područja prebivališta ostavitelja. Nekretnine uvijek rješava samo taj bilježnik u Rh, a pokretnine u inozemstvu isto domaći bilježnik , naravno prethodno saznavši podatke od Šveđana o računima.

 

Ostavitelja nasljeđuju braća i sestre i djeca od preminulih braće i sestara po pravu predstavljanja.

 

Brat i sestra svaki po 1/4, a nećak od pok. brata isto 1/4, dok će nećaci od drugog pok.brata dijeliti međusobno još preostalu četvrtinu, tj, svaki će steći 1/16

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija