Jump to content

ugovor o autorskom djelu


Luka224

Preporučene objave

Prvo činjenice.

Sklopio sam ugovor sa casting agencijom, koja se bavi pronalaženjem glumaca i statista za snimanje reklama, ugovor o autorskom djelu. U biti radi se o ugovoru u kojem sudjeluju tri subjekta: izvršitelj(ja), naručitelj(ta casting agencija) i klijent(inozemna kompanija). U toj sam reklami imao sporednu ulogu. Inače, reklama je namjenjena za strano tržište, a tamo je i na kraju prikazivana. Od potpisivanja ugovora prošlo je već 5 mjeseci, a meni do dana današnjeg nije isplaćena ni lipa naknade.

Moje se pitanje tiče roka za isplatu naknade koji je veoma diskutabilan.

Naime, u ugovoru piše da se naručitelj obvezuje izvršitelju isplatiti naknadu u roku od tri mjeseca od potpisivanja ugovora pod uvjetom da naručitelj uspije navedenu predmetnu naknadu naplatiti od klijenta do navedenog roka. U slučaju da naručitelj ne uspije naplatiti predmetnu naknadu u navedenom vremenskom roku, NARUČITELJ SE ISTU OBVEZUJE PLATITI IZVRŠITELJU U ROKU OD 3 DANA OD DANA KADA ZAPRIMI UPLATU PREDMETNE NAKNADE OD KLIJENTA.

Ovo praktički znači da mi honorar može biti isplaćen za 1,2,5...godina ili možda nikad. Malo sam skeptičan jer sam načuo da agencija ne posluje baš najbolje i da možda nikad neću vidit svoje novce. Inače, honorar nije mali. S vremena na vrijeme zovem tu agenciju da ih pitam jesu li stigli novci, ali konstantno odgovaraju da za sad nema još nikakvih uplata. Također pouzdano znam da je glavnom glumcu, koji je doduše stranac, honorar isplaćen. Moja je pretpostavka da je klijent novce poslao, ali da je agencija te novce uzela kako bi pokrila neke druge troškove ili investirala u druge poslove. Važno je tu još za istaknuti da je glavni glumac ugovor sklopio sa nekom drugom inozemnom agencijom, a ne s ovom s kojom sam ja.

Ono što mene zanima tiče se tog roka. Da li je moguće postaviti tako beskonačan rok za izvršenje obveze? Da li je moja tražbina dospjela? Što mi sugerirate? molim pravni savjet što mi je činiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija