Jump to content

Zavod za zapošljavanje


elv

Preporučene objave

Zanima me da li se ja kao vlasnik obrta koji želi zatvoriti obrt imam pravo prijaviti na zavod za zapošljavanje i hoću li dobivati kakvu naknadu ? Obrt je otvoren 2009 god i stalno je radio do 11/2011 god. Obveze prema mirovinskom su izmirene, jedino za zdravstveno dugujem za par mjeseci.

Molim Vas za odgovor,hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svakako,danom zatvaranja obrta.

 

Nažalost, po našim propisima nemate pravo na naknadu za nezaposlene, nego samo na zdravstveno osiguranje. Najbolje bi Vam bilo otplatiti taj dug,a obrt privremeno zatvoriti.

 

Obveze obrtnika koji zatvara obrt detaljnije su uređene propisima o porezu na dohodak, kao i propisima o porezu na dodanu vrijednost ako je obrtnik bio u sustavu PDV-a. Iz ovih propisa proizlazi da treba zaključiti sve poslovne knjige do dana poslovanja obrta, radi utvrđivanja poreznih obveza. Kod toga je najvažnije pravilno zaključiti knjigu primitaka i izdataka u kojoj, uz ranije ostvareno, treba kao primitke evidentirati sljedeće: usporedivu tržišnu vrijednost dugotrajne imovine; usporedivu tržišnu vrijednost zaliha robe, proizvoda, reprodukcijskog materijala i drugog, te nenaplaćene tražbine od kupaca, a na strani izdataka: knjigovodstvenu vrijednost dugotrajne imovine prema popisu, te imovine u trenutku zatvaranja; neplaćene obveze dobavljačima i druge neplaćene obveze u svezi s djelatnošću, te druge izdatke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija