Jump to content

Rodiljna naknada


Mia123

Preporučene objave

Poštovani,

 

imam 2 i po godine staža. U srpnju, kolovozu i rujnu (prva tri mjeseca trudnoće), bila sam na bolovanju zbog komplikacija u trudnoći. U lisstopadu sam se vratila na posao. Rodiljni mi dopust treba početi krajem siječnja (u slučaju da idem samo 28 dana prije poroda) ili sredinom siječnja (ako bih išla 45 dana prije poroda na porodiljni).

Za vrijeme bolovanja zbog komplikacija u trudnoći, primala sam naknadu HZZO-a - oko 4200 kn. Mjesec prije (lipanj)i ova dva-tri mjeseca koja ću raditi između toga bolovanja i porodiljnog, primam svoju plaću koja je veća od toga iznosa (oko 6000 kn). Zanima me, kako se računa porodiljna naknada. U obrascu se prikazuje 6 posljednjih plaća. Jesu li to plaće za lipanj, srpanj, kolovoz, rujan, listopad i studeni (jer je u prosincu isplaćena plaća za studeni) ili plaće za srpanj, kolovoz, rujan, listopad, studeni i prosinac (jer mi porodiljni počinje sredinom siječnja kad će već biti isplaćena plaća za prosinac)? Drugo je pitanje - kako se računa taj prosjek? Naime, zbunjuje me 0 koja označava naknade HZZO-a. Znači li to da se u obzir uzimaju samo moje plaće (bez naknada) i dijele s brojem radnih sati koje sam radila (otprilike 3 plaće na radne sate tri mjeseca) ili 3 plaće na cijelo vrijeme posljednjih 6 mjeseci (bilo bi otprilike 3 dijeljeno na 6, znači dopbila bih pola plaće) ili se pak i naknada uračunava u prosjek? Zvala sam HZZO, ali su mi dvije djelatnice rekle poprilično različite stvari pa bih htjela provjeriti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija