Jump to content

sudski dokazi


emmi

Preporučene objave

Poštovani,

 

Zanima me može li mi itko pomoći vezano za sudske dokaze.

 

Naime, otvorila sam obrt koji je bio na moje ime. Međuti mojim obrtom su upravljali roditelji. Kako to biva u većini slučajeva, obrt je zatvoren ali ostali su mnogi dugovi koji terete mene kao fizičku osobu. Imala sam 18.god.kod otvaranje obrta tako da nisam baš bila opućena što radim :-?:-?

 

Trenutno se nalazim na sudu jer me veliki trgivački lanac tereti za iznos od 6000,00kn (- što je meni trenutno jako puno jer sveukupno dugovi koje su mi roditelji napravili iznose oko 100 000,00kn), jer sam potpisala izjavu na kojo prihvaćam sve obaveze neke druge firme. Moj obrt nikad nije poslovao sa trgovačkim lancem, ali oni me terete na temelju te izjave kojim ja preuzim obaveze drugog poduzeća.

 

Međutim na toj izjavi je potpis moje majke, koja nije bila zaposlena u obrtu i nikad nije imala punomoć potpisivanja dokumenata, te na tom dokumentu je i moj pečat na kojem piše ime vlasnika- moje ime. te mi nije jasno može li biti taj dokumen vjerodostojan.- Sve sam to navela na sudu, međutim tužitelj navodi pošto je moja majka potpisivala te dokumene da sam ja to znala i da se izvlačim na temelju toga što je moj pečat a potpis je od neovlaštene osobe.

 

Drugo ročište je iduće godine, na koji su pozvani svedoci kao i moja majka. Zanima me mogu li ja prije ročišta tražiti da vidim orginal te dokumente, jer ja imam samo kopiju koju mi je dao tužitelj. I nisam navela da nisam vidjela orginal , te da je i sutkinji dao kopiju tih dokaza.

 

P.s. Moja majka tvrdi da nikad orginale nije potpisala i da je tu izjavu je potpisala i putem meila poslala- vrijedi li to ako nema orginal potpis?

 

Nadam se da me itko može savjetovati jer nemam mogučnosti platiti odvjetnika :place::place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija