Jump to content

Povrat mirovine


Gingerina

Preporučene objave

Dakle, ne znam gdje da točno postavim ovo pitanje. Meni je poznato - ukoliko korisnik umre prije nego je primio sve povrate mirovina, na te povrate ima pravo prvi nasljedni red.

Zna li netko, isplaćuju li se ti povrati na račun preminulog korisnika i dalje automatizmom ili se prestaju isplaćivati kad se prestane isplaćivati mirovina?

Ukoliko je tako, ima li neki vremenski rok u kojem se prvi nasljedni red mora javiti Mirovinskom sa zahtjevom za isplatom tih povrata mirovina?

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prestaju se isplaćivati dok god im ne donesete Rješenje o nasljeđivanju u kojem je to potraživanje prema HZMO navedeno kao ostavina.

 

Dalje će se isplaćivati nasljednicima I naslj.reda na njihove bankovne račune onako kako je raspoređeno samim rješenjem o naslj.

 

Nema roka,ali niti nemožetedobivati isplate dok to nije navedeno u rj.o naslj. ili u rj.o naslj.kao naknadno pronađena imovina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Već učinjeno! Poslano s povratnicom. Hvala na informacijama.

A glede pok. nasljednice, njeni nasljednici već imaju rješenja o nasljeđivanju i mogli su već stupiti na njeno mjesto, samo su mutavi i nisu se prijavili sudu s tim. E sad, jel njih iščekivati ili da na ročištu zahtijevam da sud sam pribavi rješenja o nasljeđivanju od javnog bilježnika? Ja sam od toga jb to tražila, no meni nije htio dati iako imam pravni interes kao stranka u postupku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Eh, taj ostavinski postupak odavno više nije kod jb. Vodi se parnica u cilju rušenja oporuke, tako da je i ostavinski postupak na sudu, a lik, sudski savjetnik, u čijoj je nadležnosti taj ostavinski je sve samo ne ažuran. Zato nikako ne bih htjela da opet prekine postupak, trebat će tri godine i xy požurnica da ga opet pokrene. Nasljednici pok. nasljednice su uputili dopis sudu, koliko čujem, no hoće li na vrijeme biti zaprimljen u sudu i jesu li ga slali na oba broja - parnični i ostavinski, ili samo na jedan - ne znam. Kako je ostavinsko ročište u srijedu, sad mi je za sve prekasno, osim da to kažem na samom ročištu i zahtijevam da se ne prekida postupak. Vidjet ćemo što će biti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija