Jump to content

Pomoć oko oporuke


axxx

Preporučene objave

Dakle potrebna mi je pomoć i savjet što učiniti ali prvo da opišem slučaj.

 

Moj dida koji je još živ i živi u njemačkoj sa drugom ženom sa kojom ima kćer je napisao oporuku u kojoj svoju kuću ostavlja na tri djela. 1. dio ostavlja svojoj kćeri iz prvog braka, 2. dio svom sinu tj. meni i sestri posto mi je otac poginuo u domovinskom ratu i 3. dio svojoj drugoj kćeri iz drugog braka koja je sa njim u njemačkoj. Osim oporuke je prvoj kćeri zbog održavanja kuće dao punomoć na cijelu kuću.

 

Sad dolazim do problema

 

Moj dida nema ništa protiv da se bilo tko iz naše uže familije useli u kuću ali na djelu koji ja trebam nasljediti trenutno živi kćer moje tete iz hrvatske (didove kćeri iz prvog braka)sa mužem i dvoje djece i ja sad ne mogu useliti jer mi teta kaže da ona ima punomoć na cijelu kuću i dok je dida živ da mi ona ne dopušta da se uselim u svoj dio a ja ne mogu doći do dida jer mi ne daju kontakt.

 

Molio bih da mi date savjet što da radim i dali me oni mogu istjerati iz kući ako se ja uselim.

 

I zanima me dali kćer od moje tete nakon ostavinske rasprave ima pravo tražiti svoj dio u kući pošto sad tamo živi i uložila je nekakav kapital premda je znala da ću ja to nasljediti a ne vodi se nigdje u oporuci.

 

I samo da odmah kažem da je dida vlasnik 1/1 jer je prvoj ženi ostavio drugu kući a moja teta je isto rastavljena i u rastavi je dobila stan od muža za stanovanje sa kćeri koji je prodala i sada moja sestrična nema mjesto za živiti osim ako joj teta ne prepiše svoj dio koji će joj ostati poslije ostavinske rasprave.

 

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija