Jump to content

otpremninu - zašto nemam pravo dobiti


zeljo1108

Preporučene objave

Radio sam u jednoj Srednjoj školi skoro 8 godina (radio sam sve vrijeme na određeno) neprekidno bez prestanka (bez vremenskog razmaka između ugovora o prestanku i novom zasnivanju novog). Svaki put kada bi potpisivao novi ugovor o radu na određeno morao sam potpisati u ugovoru da se odričem otpremnine. Pošto sam radio 8 god. u komadu (nije mi nakon 3 god. bio prekid, a kažu trebao je biti) da li se to smatra kao da sam sve te godine radio na neodređeno jer odvjetnik koji me zastupa tvrdi da imam pravo na otpremninu. Nije mi jasno. Ja sam se odrekao otpremnine u potpisanim ugovorima, a on kaže da to nema veze jer uvijek poslodavac "gura" radniku da potpiše ono što mu odgovara, a da radni zakon ide na ruku radnika, a ne poslodavca. Imam li kakve šanse dobiti otpremninu? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

imate pravo na otpremninu, ali ne samo po sebi već bi u slučaju utuženja prvo trebalo utvrditi (ili kao prethodno pitanje ili kao dio tužbenog zahtjeva) da ste Vi zapravo radili na ugovor na neodređeno, jer sama činjenica rada kod poslodavca dulje od dvije godine ne znači ništa ako niste dobili otkaz.

Dakle jedno je istek ugovora, a drugo otkaz...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija