Jump to content

Prometna nesreća - krivo optužen, molim za pomoć


okidanko

Preporučene objave

Molim za pomoć:

 

08.08.2010. imao sam prometnu nesreću. Kolega i ja smo se vozili (ja sam vozio) i u preticanju čovjek mi je oduzeo prednost. Kolega je slomio šaku u toj nesreći i policija je protiv mene podignula kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće. Kako je cesta bila pregledna i na toj dionici bilo dopušteno preticanje, ja nisam na ročištu priznao krivnju jer naprosto se ne osjećam krivim. Zatražio sam sudskog vještačenje jer sam smatrao da je policija krivo izvršila očevid (okrivivši mene). Nalaz i mišljenje sudskog vještaka ide meni u prilog. Vještak je napisao da sam ja puno ranije počeo preticati nego li je taj čovjek počeo sa radnjom skretanja lijevo te da bi se izbjegla prometna nesreća da je on neposredno prije nego li je skrenuo izvršio sigurnosnu provjeru. Općinsko državno odvjetništvo je na temelju nalaza vještaka obustavilo kazneni postupak protiv mene. U međuvremenu je moje osiguranje isplatilo odštetu kolegi koji je bio samnom u autu. Ja trenutno nemam nikakvo rješenje gdje sam ja oslobođen krivnje, a taj čovjek optužen (osim dokumenta o obustavi kaznenog postupka). Na sudu su mi rekli da nemaju dovoljno dokaza da optuže tog čovjeka.

Mene sada muči slijedeće;

1. na koji način da ja nadoknadim štetu za svoj auto te skinem malus sa svoje police

2. imam li ikakve mogućnosti da tužim nekoga i tražim odštetu (trošak odlaska na ročišta, izostajanje sa posla, stres, degradacija na poslu...) zbog krive optužbe

 

Zahvaljujem!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija