tompac objavljeno: 28. studeni 2011. Dijeli objavljeno: 28. studeni 2011. Pozdrav! Prije neki dan dobijam od banke u kojom imam stambeni krediti, "Izjavu vlasnika stambene nekretnine o korištenju nekretnine", koju treba popuniti vlasnik. Izjava izgleda ovako ; "" Treba napisati ime i prezime vlasnika nekretnine, OIB, adresu, izjavu da u stambenoj nekretnini (opis založene nekretnine i adresa) radi osiguraja tražbine po kreditu broj (XXX) a) stanujem, b)ću stanovati, odnosno da navedenu stambenu nekretninu c) dajem u najam/leasing na temelju ugovora o najmu/leasingu. (zaokružiti a), b) ili c). Ugovor o najmu/leasingu prilažem ovoj izjavi zajedno s potvrdom porezne uprave da je isti podnijet u svrhu utvrđivanja poreza. Ovom izjavom također izjavljujem da u vlasništvu nemam više od dvije stmabene nekretnine. U slučaju promjene gore navedenih podataka obvezujem se o tome izvjestiti banku. ,Nadalje se traži potpis DAVATELJA izjave dana (toga i toga)""...Tako izgleda izjava koju sam dobil od banke...Moja siutacije je sljedeća; Ja imam taj stambeni kredit i glasi na mene! Stan glasi na mamu a ona je dala solemizaciju tj, hipoteku na stan, koju smo ovjerili ko javnog bilježnika. Uz hipoteku imam i životno osiguranje (od požara, smrti i invaliditeta) koji su i instrumenti osiguranja kredita! Na adresi stana koji je pod hipotekom prijavljeni su mama, tata i ja na kojeg glasi kredit!..Pitanje je, čemu ova izjava od banke, dali potpisati tu izjavu, koja je svrha i zašto njih zanima koliko vlasnik ima nekretnina...Kredit otplačujem cca. 6 godina (kredit u CHF) i trenutno sam u kašnjenju s otplatom ratu i pol! Nezaposlen sam. Dosad sam iskoristil 6 mjeseci, pa kasnije još 3 mjeseca odgode kredite. Nadalje, ne postoji nikakav ugovor o leasingu/najmu stana između mene i roditelja. Dali bi bilo pametno da se stan (darovnim ugovorom) prenese na mene ili ne?! Molim za pravno pojašnjanje. Unaprijed Hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.