Jump to content

Kazna za nevracene tablice prodanog auta


Kristijan1987

Preporučene objave

kao sto u naslovu pise. prodao sam auto u prvom mjesecu ove godine. u kupoprodajnom ugovoru pise da tablice ostaju na vozilu, medutim registracija mu je istekla u 6 mj i meni je stigla kazna od 700 kn. bio sam na policiji sa kaznom i kupoprodajnim ugovorom i rekli su da nemogu uciniti nista, nego da pisem zalbu. takoder su rekli da auto jos uvijek glasi na mene i ako dode do jos kakvih prekrsaja meni ce kazne stizati i dalje. sadasnji vlasnik je nestao bez traga, pa me zanima kako da ja rijesim tu situaciju. takoder bih molio primjer kako da napisem tu zalbu. hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nakon prodaje vozilo si morao odjaviti u roku od 15 dana!Sada to ne možeš učiniti sve i da hoćeš, jer nemaš prometnu i knjižicu vozila. Jedini način je potražiti kupca vozila i "zamoliti" ga registrirati ili odjaviti vozilo. Žalbu nema smisla pisati, po mom mišljenju, jer je zakon tu jasan.

 

(2) Vlasnik vozila dužan je u roku od 15 dana od prodaje vozila odjaviti vozilo, donijeti prometnu dozvolu radi poništenja i vratiti registarske pločice policijskoj upravi, odnosno policijskoj postaji koja vozilo vodi u evidenciji.

(3) Iznimno od odredbe stavka 2. ovoga članka, vlasnik vozila nije dužan vratiti registarske pločice ukoliko ih na propisan način ustupi kupcu vozila.

 

Što se tiče eventualnih kazni koje će ti doći, tu nema problema, napiši žalbu uz izjavu da si prodao vozilo i priloži kupoprodajni ugovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija