Jump to content

Pomoć oko kupnje stana / hitno


coki28

Preporučene objave

08. rujna 2009. Godine potpisao sam predugovor za kupnju stana. Nisam dao nikakav predujam ili kaparu. Zgrada je trebala biti gotova 15. studenog 2009. Još nije gotova. Većina stanara je uselila u zgradu iako nije bio tehnički, nije bilo etažiranje… Mi smo uselili 01.04.2011. jer nismo vise mogli produživat o odugovlačiti podstanarstvo. Sami smo platili priključak plina i par sitnica u stanu da se može u njemu živjeti. Većina stanara u zgradi je platila stanove u gotovini. Prodavatelj je dužan novac svim izvođačima i banci za kredit. Novac od stanara su potrošili na druge stvari. Banka će izgleda preuzeti zgradu tako da stanari koji su platili stanove, kao da ih i nisu platili. Mene je neki dan prodavatelj kontaktirao i zamolio da mu pomognem oko neke kupovine a on će meni spustiti cijenu stana umanjenu za taj iznos (2.500,00 €). Ja sam mu rekao da ne mogu da je to puno novaca, pogotovo u današnje vrijeme i s obzirom kakva je situacija sa zgradom. Zato što mu nisam mogao učiniti tu uslugu danas me je zvao poslovni partner od prodavatelja i tražio od mene 2.000,00 kn za svaki mjesec što sam proveo u stanu ili da iselim u roku 10 dana. A nisu se udostojili javiti 2 godine i kazati nam kakva je situacija sa zgradom. Mene sada zanima imam li ja nekakva prava prema predugovoru ili to ne vrijedi ništa. Da li se ja mogu nekako zaštiti s obzirom da oni nisu izvršili svoju obavezu.

 

 

DIJELOVI UGOVORA:

Članak x:

Prodavatelj se obvezuje dovršiti stambeno poslovnu građevinu u skladu s građevinskom dozvolom… te omogućiti kupcu predaju u posjed, najkasnije do 15. listopada 2009.

Članak y:

Ugovorne strane suglasno utvrđuju da će kupac stupiti u posjed nekretnine isplatom kupoprodajne cijene u cijelosti, te nakon što se sastavi Zapisnik o primopredaji predmetne nekretnine između kupca i prodavatelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija