branimir_os objavljeno: 20. prosinac 2011. objavljeno: 20. prosinac 2011. Zanima me da li ja imam pravo na primanje alimentacije kod sljedećeg slučaja. Prošle akademske godine sam imao prometnu nezgodu pri kojoj sam bio onemogućen na pohađanje nastave, te uz veliki izostanak, pošto nisam imao pravo izlaziti na ispite zbog neodslušanih predmeta, bilo mi je omogućeno stanje mirovanja za tu akademsku godinu, te sam automatski upisan u istu akademsku godinu i ove godine, te mi je dano na znanje da je pohađam kao prvi puta, i da mi ostaju moja prava kao redovnog studenta. Mene zanima da li ja gubim onda za ovu akademsku godinu pravo alimentacije? Bio bih zahvalan kad bi mi neko mogao odgovoriti. Citiraj
snowdrop odgovoreno: 23. prosinac 2011. odgovoreno: 23. prosinac 2011. Ne gubite. Kao prvo, jos uvijek ste redovni student. A sve je ucestalije da sudovi gledaju na to obavlja li student redovito svoje obaveze, neovisno na statusu. Citiraj
Contija odgovoreno: 26. prosinac 2011. odgovoreno: 26. prosinac 2011. pravo na uzdržavanje(školovnje,studiranje)djece određeno je Obiteljskim Zakonom član 210.član 210 Obiteljskog zakona možete pronači u narodnim novinama i na internetu. Citiraj
newbie odgovoreno: 27. prosinac 2011. odgovoreno: 27. prosinac 2011. pročišćeni tekst ObZ klik-ovdje Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.