Jump to content

Zdravstveno osiguranje


Mishy

Preporučene objave

Uh, nadam se da sam na dobrom podforumu.

 

Kolega s fakulteta ima 24 godine i redoviti je student. Prema zakonu, trebao bi biti zdravstveno osiguran preko roditelja. On ima samo majku koja mu NE ŽELI srediti zdravstveno. Postoji li neka druga osnova po kojoj on može dobiti zdravstveno osiguranje (osim čekati da navrši 26 godina i dobije pravo na osiguranje preko fakulteta)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam ni pravnica ni ništa slično korisno za vaš upit, ali tema je prevažna da bi se ostavila...pa možda Vam moje razmišljanje bude od koristi:

 

1. Usprkos svim famama, u HZZO na šalteru su vrlo ljubazni. Vjerujem da se isplati protegnuti noge i osobno otići po njihov savjet. Oni će znati propise, i uz malo sreće, uputit će Vašeg kolegu kako da postupi. Ukoliko šalter ne bude baš dobro mjesto (a obično jest), postoji i pravna služba...

 

2. Vjerujem da (ukoliko kolega doista ima pravo na osiguranje preko majke) majčino htijenje ili ne htijenje da mu to sredi nije relevantno - osim možda ako je privatnica, pa sama vrši prijave i odjave na HZZO. Ukoliko je zaposlenica u nekoj firmi ili državnoj službi, mislim da bi vaš kolega to morao moći riješiti direktno s administracijom dotične firme. Punoljetan je.

 

Ne dajte se obeshrabriti. Zdravstveno osiguranje je prevažna stvar.

 

Sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija