Jump to content

Problemi sa susjedom ?


veseli123

Preporučene objave

Kao prvo pozdrav svima pošto sam novi na forumu onda isprike ako je bila već slična tema, probao sam potražiti ali nenađoh ništa slično, pa da krenem sa svojim ''mukama''. Živim u stanu koji sam nasljedio i koji je u mojem vlasništvu već 3 godine s tim da sada žena i ja imamo i dijete koje je staro godinu i 9 mjeseci. Problem se javio već prvi dan kad smo se doselili u stan susjed je zvao na telefon i prigovarao za buku koja se dešavala izvan tzv. kućnog reda i ja sam prestao. U međuvremenu je još mnogo puta lupao odozdola i to nikad nije bilo za vrijeme kućnog reda, znači ja nikad nisam nikakvu vrsu buke radio u vrijeme kućnog reda ali i kad sam radio po njegovom neku buku svaki put bi prestao. Znali su nam doći prijatelji, nebi slušali niti muziku i on bi opet lupao. Kad mi se rodio sin u stanu sam bio sa još par prijatelja možda 15 minuta i on mi je već zvonio na vrata a bilo 9 sati navečer. Zadnji put mi je bio dok sam si namještao vrata od sobe u 8 sati navečer i onda mi je još i prijetio tj. govorio vidjet ćeš ti nakon čega mi je drugi dan bio postrugan auto. Ja sam na to poludio i otišao na policiju i prijavio sve oni su došli samo slikat auto i rekli da nemogu ništa ako nema nekih dokaza i da će obavit obavijesni razgovor s njim ali za to neznam jer se desilo. I prije tjedan dana mi je čovjek zvao policiju jer mi dijete nije moglo spavati pa je par puta u 11 navečer protrčalo (za ovo znam da je izvan kućnog reda i nemam ništa protiv toga). Par dana poslje sam čuo od prijatelja kako se hvalio u birtiji kako mi je zvao policiju i da je nemoguće živjeti ispod mene te da će mi zvati socijalnu službu pošto zanemarujemo dijete ?!?!? Mislim svašta. Stvarno bih molio za pomoć jer neznam šta da radim, ja neznam šta službe mogu meni napraviti u ovom slučaju, iskreno se bojim socijalne službe (nemam razloga ali neznam šta oni mogu reć) Hvala svima unaprijed i samo pitajte ako vas još nešto zanima. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani! Nažalost s pravnog stajališta stvarno ne znam odgovoriti na vaša pitanja,ali vam mogu reći da jako suosjećam s vama jer sam na prijašnjoj adresi imala osobno takvu situaciju-osobu koja je radi svojih privatnih problema i dosade radila meni i mojoj obitelji takve probleme i prijetnje da je to bilo neizdrživo. Mi smo na kraju odselili ( nije se radilo o stanu u našem vlasništvu) pa smo to tako rješili. Iskreno se nadam da će se cijela vaša situacija smiriti i riješiti i da će se vaš susjed početi baviti svojim životom, a ne vašim ili da mu možda predložite da si kupi kuću jer u nijednom stanu ne može imati potpunu privatnost i " sterilni" mir. Sretno!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam na odgovorima, ustvari sam tako nešto i sam mislio samo sam htio potvrdu ali naravno ako netko ima neki pravni savjet hio bih jako zahvalan. A ja sam mu isto već predložio nek se odseli na selo ili neku osamu i tamo će imati mir :D ja nemam te mogućnosti što financijske što zbog ostalih stvari i da očito je da je čovjeku dosadno u životu i da ima neke svoje frustracije i nikako mi nije drago kaj ih riješava na nama. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Pozdrav,

 

Trebam savjet, pravnu pomoć ili smjernicu.

 

Naime prije pet godina nam se u zgradu uslio odvjetnik i otvorio praksu.

Kako smo te godine imali redovni sastanak stanara zgrade te zbog prirode posla koju "susjed" (čitaj odvjetnik) obavlja izabran je kao predstavnik stanara.

Tada počinju problemi što je novo izabrani predstavnik napravio niz propusta i protuzakonitih radnji te je oštetio zgradu i nas stanare. Kad je zbog njegovih postupaka zgrada ostala bez energenata s minusom u pričuvi na direktno pitanje što je to zgrada toliko platila a da vitalne stvari nisu napravljene isti daje ostavku. U međuvremenu su se u zgradu doselila još dva odvjetnička ureda te su u dogovoru s njih i dalje opstuirali mogučnost izbora predstavnika. Dok su zvjerski koristili bezvlašće i na račun zgrade sebi uređivali urede (za to postoji dokaziva i izvorna dokumentacija) kako je to rezultiralo još i isključivanjem struje. Mi ostali stanari smo se već bjesni i jadni uspijeli nekako sakupiti nadpolovičnu većinu i izabrali novog predstavnika i zamjenika.

Kako i dalje kreće opstrukcija pomoću struke koju obavljaju te kako legalno izabrani predstavnik i zamjenik nisu odvjetničke struke, molim za pomoć kako mogu napraviti prijavu pri komori za "odvjetničko" maltretiranje i kome mogu uputiti zahtjev za povrat otuđenih sredstava.

Jer naime na pokušaj angažiranja nekog drugog odvjetničkog ureda za taj slučaj nitko ne želi ići protiv svog kolege.

Tako da mi jedino preostaje kao Don Quijote borba s odvjetničkim vjetrenjačama.

Već sam lud od njihovih ajmo to nazvati pravnih napada.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija