Jump to content

preseljenje majke i djeteta u drugi grad


butterfly20

Preporučene objave

Dobar dan, imam par pitanja u vezi svoje situacije, i unaprijed zahvaljujem na odgovorima.

Rastavljena sam, majka četverogodisnjeg djeteta, koje mi je povjereno na zajednicko stanovanje, a s ocem su dogovoreni susreti, koji se redovito odrzavaju. Trenutno stanujemo u istom mjestu kao i otac djeteta, a ja i djete stanujemo kod mojih roditelja, i trenutno sam nezaposlena, dok otac djeteta radi.

Ja sam sada u ozbiljnoj vezi s covjekom koji stanuje u gradu udaljenom 300 kilometara od nas, i ima stalni posao. Ja bi se htjela preseliti sa djetetom i zapoceti novu bracnu zajednicu, te također naci posao. Moje pitanje je da li otac djeteta može na osnovi naseg preseljenja i rjeđih viđanja radi udaljenosti tražiti promjenu mjesta stanovanja djeteta, odnosno da djete živi sa njim? I koje su šanse da centar za socijalnu skrb dodjeli djete ocu na toj osnovi, s obzirom da ce djete u novoj zajednici imati sve osnovne i potrebne uvjete stanovanja, i da sam spremna dogovoriti sve u vezi novog rasporeda viđanja djeteta s ocem? I dali da se o tome prvo raspitam u centru za soc.skrb, buduci da takvu promjenu treba njima prijaviti, ili da prvo pokusam razgovarati o tome s ocem djeteta?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo obavijestite czss i razgovarajte s ocem djeteta.

Otac djeteta ima pravo traziti od suda promjenu prvobitne odluke s obzirom na promijenjene okolnosti. No, ukoliko se sve dogovorite i ako uvjerite czss da djetetu nece nista nedostajati u novom mjestu stanovanja pa tako ni druzenje s drugim roditeljem, ne bi trebalo biti problema i dijete ce vj. i dalje Vama biti povjereno na odgoj i cuvanje. Dakle, potrebno se dogovoriti i da to bude u najboljem interesu djeteta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija