Jump to content

Pozitivan na travu, amfetamin, kokain


escalade22222

Preporučene objave

Zaustavljen sam u 22h. Policija je prolazila kraj mene i vidili da držim mobitel u desnoj ruci (gledanje sata). Pale rotirku i rukom kazuju da skrenem na stanicu. Pitaju me jesan konzumirao alkohol, kazem nisan. Jesam li spreman puhati, kazem jesam. Pitaju dalje, jesam li konzumirao drogu, kazem nisan. Jesam li spreman ici na aparat, kazem jesam. I tako ja izađem iz auta, on meni priča da su baš dobili neke nove brze testere, da sam medu prvima. Objašnjava mi što treba činit s tom vatom po obrazima, jeziku i s donje strane jezika. I tako ja "lizem" tu vatu. Medutim, vata da bi ukazala da je u funkciji treba porozit, i to se ne doagada. On ne zna sta ce, zove dezurnog, kaze mi da cemo sad na Kozac testiranje, ja kazem Ok. I tako to sve u šali prolazi, smrzajemo se zajedno. Kad šta... taj uređaj pokaže da sam konzumira travu, amfetamin i kokain. Ja začuđen. Moran naglasit da kokain i amfetamin u zivotu nikad nisan uzea, travu jesam jednom prije 7,8 godina. Tabletu nikakvu nsian popija sigurno pola godine, ako ne i godinu. Taj dan sam jeo samo parizer i piija vodu.

Govorim ja njemu.. jel ti ja ličin na drgiranog čovjeka? .. Da nisam. Govorim mu aj.. ako se i drogiram, ona bi bilo logicno da sam uzeja jednu drogu. Govorim mu da idemo na vadenje urina i krvi, pošli smo. Ostavili auto tu. Izvadili krv i urin. Došli u PP, uzeli mi vozaču na 8 dana, tu večer nisam smio vozit. I sad treban čekati 20 dana. Ovo sam napisa jer nemam primjedbu na policajce, koji su cijelo vrijeme bili korektni, po proceduri. Ali imam primjedbu na taj je*eni uređaj. Meni ce sad ovih 20 dana biti u traumi čekajući negativne nalaze, no opet, mali strah je u meni da ce i ti bit pozitivni. Pitanje koje bih postavio, iz ove sve iznesene priče, imam li pravo i kome te kako da uputin neki prigovor na sve to (atest aparata, da li policajac uopce zna rukovat njime)? Te još jedno pitanje, jesu li nalazi krvi 100% točni? Trebam li se plašit da ce i ti nalazi biti iskrivljeni? p.s. nadam se da je ovo pravo mjesto za moj esej. lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vadili ste krv, niste ništa uzimali, možete biti mirni.

 

Ne vozite ovih 8 dana jer možete biti uhićeni na licu mjesta.

 

Uzorke analizira MUP, ali budite bez brige neće biti iskrivljeni makar išli i na vlastitu štetu.

 

Kad vam dođu nalazi krvi i mokraće čisti ko suza, tražite ispriku od policijskog službenika određenog za odnose s javnošću.

 

Zahtjev predajte u pisarnici policijske uprave, pisano u dva primjerka, a na jedan tražite da vam otisnu prijamni pečat.

 

Ukoliko ipak bude zabranjenih tvari, slijedi prekršajni postupak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na konkretnom odgovoru! No medutim, policajac mi je rekao da mogu voziti ovih 8 dana na onaj papir što mi je dao. Nisam smio voziti samo tu noć.

 

Jos jedno pitanje: Kako uopce postoji iti najmanja mogucnost da aparat toliko falije? Ali dobro, nije vaša struka pa neću dalje inzistirat. Zahvaljujem jos jednom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U naredbi o izdavanju mjere opreza piše za koje vremensko razdoblje jer mjera opreza izdana i njeno kršenje je kažnjivo novčanom kaznom od 5.000 do 15.000 kuna ili kaznom zatvora do 60 dana i to je tako bez obzira što vam je netko nešto usmeno rekao.

 

Ako tu mjeru opreza budete kršili, uhvate vas u toj radnji, a naknadno nalaz krvi i mokrače bude čist, mislim da bi vas sud trebao osloboditi odgovornosti zbog kršenja mjere opreza.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija