Jump to content

Ovrha za jamstvo


Bugy11

Preporučene objave

Suprug je bio jamas po kreditu iz 2003. godine.

Kredit se nije uredno otplaćivao i sada nakon toliko godina došla je ovrha putem FINA-e za zapljenom novčanih sredstava.

 

Pitanja:

 

- suprug je uredno u MUP-u prijavljivao promjenu prebivališta, a svi dopisi i rješenja su mu slani na adresu na kojoj ne živi od 2005. godine. tako da nismo niti znali da se kredit uredno ne vraća ( ranije bi reagirali, a ne nakon toliko godina i kamata koje su zaračunali a nikad nismo obavješteni na adresi na kojoj je suprug bio prijavljen)- Da li imamo osnovu za žalbu i povrat u prijašnje stanje ili nekakvu zastaru.

 

- Ovrha na novčanim sredstvima je došla u FINA-u , poslodavac još nije obavješten . Obzirom da imamo stabmeni kredit koji je realiziran prije tri godine i koji se otplaćivao trajnim nalogom da li možemo otići u banku i zatražiti da nam pošalju izjavu o zapljeni plaće koju smo potpisali prilikom odobrenja kredita na poslodavca. Da li to ima prednost ukoliko poslodavac dobije izjvau o zapljeni prije obavjesti od FINA-e nakon što se otvori zaštićeni račun.

 

- Ukoliko bi ovrhovoditelj promjenio sredstvo naplate i išao se naplaćivati iz nekretnine koja je već pod hipotekom banke za stambeni kredit da li hipoteka banke ima prednost i prvo se naplaćuje naš kredit , a onda jamstvo ili?

 

- da li ima smisla nekretninu prebaciti na drugu osobu dok još nije pokrenuta ovrha na nekretninama?

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija