Jump to content

Automobil, obveze u odnosu kupac -prodavatelj


tasmaVP

Preporučene objave

Imam mali prblem, početkom godine kupio sam auto, tom prilikom sam autokući pod račun dao stari auto, a banka mi je trbala odobriti razliku kredita. Stari auto je bio pod kreditom, a dogovor je bio takav da me se tereti za razliku. Sada mi se javio prodavač i kaže da su kratki za 50 tisuća kn jer su se preračunali, tj isplatili su moj auto, i dali mi "povoljnije" novi.

Moje je pitanje što da radim. Mogu li se oglušit o taj zahtjev, ili kako riješiti to da ne ne ide pretjerano na moju štetu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo ovako...

Dao sam im stari auto koji su oni uzeli i sredili smo otplatu postojećeg kredita za taj auto u banci, oni su ga prenjeli na sebe, a koliko znam več je i prodan...Ja sam od njih uzeo novi, prenio ga na sebe. U papirima stoji da su oni uzeli sebi stari a meni dali novi i da plačam razliku cijene. I tako su podnjeli zahtjev banci koliko bi oni novaca trebali, što im je banka i isplatila...

Daklem to bi izgledalo laički ovako...

ja sam došo u trgovinu i dao im liziku jer želim bolju liziku, oni rekli može, banka im je u moje ime platila koliko su tražili, e ali nakon 4 mjeseca oni se sjetil da su me premalo tražili...Tj prodavač se preračunao u traženoj svoti.

 

Da napomenem... oni su imali prije isporuke auta, +papirologija i ostalo cca gotovo cijeli mjesec da skontaju da su se preračunali i da mi to objasne prije nego sam uzeo auto, a ja bi onda odustao od posla... Što bi tek bilo da sam u međuvremenu prodao auto, zatvorio kredit, zanima me kog bi onda prodavač tražio 50 tisuća,

 

Ovako je samo prodavaču očito vatra pod nogam jer mora poslodavcu platit 50 tisuća.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa valjda si potpisao nekakav ugovor i dobio račun. Nisu ti valjda dali auto bez toga. Banka je platila auto po predračunu, tvoj stari auto je prodan po kupoprodajnom ugovoru uz pretpostavljam suglasnost banke, na svim tim aktima piše cijena. Na kraju krajeva i neki se porez tu na nešto treba platiti. Gdje je sad ovaj nakon mjesec dana našao tolko razlike, sori al ni meni to nije jasno. Pogledaj ugovore i papire koje posjeduješ, pa im to predoči.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na papirima je sve čisto, banka je sve odobrila, još samčekao 2 dana za isporuku auta od kad su potpisani svi papiri, oni su stai auto prenjeli na sebe i prodali ga, ja sam novi prenio na sebe,na računu piše cjena novog, pod račun stari i plača se razlika koja izrijekom nije navedena na računu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija