Jump to content

Roditeljski dopust i godišnji


ivy110

Preporučene objave

Pozdrav svima,

 

imam jedno pitanje, ako mi možete pomoći.

 

Dakle, sredinom 5 mjeseca prošle godine sam iskoristila stari godišnji (iz 2010), a nakon toga, krajem 5 mjeseca je slijedio porodiljni dopust.

Obzirom da radim u državnoj službi, do tog vremena nisam dobila rješenje o godišnjem za 2011 godinu, pa stoga da sam i htjela nisam mogla koristiti tad taj godišnji za 2011.

 

Roditeljski dopust mi završava sredinom lipnja ove godine i dakle imam cijeli stari godišnji od 2011. da li smijem iskoristiti cijeli stari godišnji ili samo do kraja lipnja?

 

u tom slučaju da li mi ostali dani tog starog godišnjeg propadaju? i ako je to tako, što bi bilo da sam rodila u srpnju, kad sam i trebala roditi (rodila sam ranije)? onda bi mi roditeljski dopust završio u srpnju, pa teoretski ne bih mogla iskoristiti niti jedan dan starog god jer se on kao mora iskoristiti do 30. 06.?

Nadam se da nisam previše zakomplicirala.

 

unaprijed hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

U državnoj službi rješenja o go nakon 5-tog mjeseca??!!!!!!

Mora biti propisani rok za donošenje rješenja, a također se moraju donijeti rješenja o pravu na godišnji odmor za svakkog službenika i namještenika, bez obzira da li je na bolovanju ili rodiljnom.

Godišnji za 2011.g. smiješ iskoristiti samo do 30.lipnja 2012.g. međutim naišla sam i na tumačenja svojih kolega da je bitno da godišnji odmor započne prije 30.lipnja neovisno kada će završiti.. napr. 15.srpnja 2012.

 

Ne, ne bi mogla iskoristiti niti jedan dan go za 2011 da se vraćaš na posao nakn 30.6.2012.

 

Nije bitno kada si rodila i otišla na rodiljnji.

Novi godišnji se može koristiti tijekom cijele tekuće kalendarske godine ( pa i ranije bez rješenja u krajnjem slučaju do očekivanh dana godišnjeg, ali oni moraju biti evidentirani), a mora se iskoristiti do 30.6. sljedeće.

lp ivy

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Pozdrav! Molim vase misljenje oko sljedeceg slucaja.

 

Moj muz ce koristiti roditeljski dopust od 02.srpnja 2012 do kraja veljace 2013. zbog moga zaposljavanja. On radi na neodredjeno.

 

U 2012. godini koristio je 13 dana starog godisnjeg i bio je 8 dana na bolovanju.

 

Hoce li on imati pravo iskoristit puni godisnji odmor za 2012. godinu do 30.lipnja 2013. ili ce imati pravo samo na razmjerni dio? Takodjer, do 30. lipnja 2012. skupit ce i oko 17 slobodnih dana zbog rada subotom i blagdanima koji nisu placeni nego se za njih dobivaju slobodni dani.

 

Ukoliko po vama nece imati pravo na koristenje punog godisnjeg ako ode na roditeljski od 2.srpnja, od kojega bi on datuma trebao poceti koristit roditeljski kako bi stekao pravo na puni godisnji, a uzimajuci u obzir da je u 2012. godini vec koristio 13 dana starog godisnjeg i bio 8 dana na bolovanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija