Jump to content

oduzimanje puške od strane policije


antimon123

Preporučene objave

Evo problema: moja obitelj posjeduje pušku iz 1939. poznatog proizvođača Ludwiga Borovnika iz Ferlacha. To je dvocijevka kal. 12/70. Puška je bila registrirana u Kraljevini Jugoslaviji, SFRJ te u RH. Tvornički broj 106.39(oznaka registra probe). Djed je htio je prepisati pušku na mog oca, ali tu nastaju problemi. Policija oduzima pušku, šalje ju na vještačenje te donosi riješenje da se puška oduzima bez naknade zbog toga što je tehnički neispravna te da nema oznaku serijskog broja proizvođača.Puška ima nešto jamičaste korozije na cijevima(zbog toga što je za vrijeme drugog svjetskog rata bila skrivena od partizana) te popravke na drvenim dijelovima.

Kad je policija uzela pušku i kada je stigla sa vještačenja, rekli su nam da će dati zatvoriti cijevi i vratiti nam. Mi smo pristali na to, ali dolazi do obrata, dolazi rješenje da se puška oduzima. Izgleda da se nekome iz policije sviđa puška...

E sad imamo pravo na žalbu drugostupanjskom povjerenstvu MUP-a RH u roku 15 dana. Na što se žaliti, na koji zakonski članak se pozvati, da li se može poslati puška drugom vještaku??? Zašto se puška ne onesposobi i vrati vlasniku?

 

Skenovi rješenja:

 

http://i42.tinypic.com/qq7ogh.jpg

 

http://i41.tinypic.com/23kpwyu.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija