Jump to content

valjanost nagodbe-ugovora


petar1234

Preporučene objave

posto nemam pravnog iskustva molio bih vase misljenje u vezi valjanosti nagodbe-ugovora koja je napravljena prije 30 godina.

 

ta nagodba -ugovor sklopljen je izmedu 4 stranke(braca i sestre) posredstvom tzv.sudskog tumaca(vjerojatno pravnog nepismenog).temeljna stavka tog ugovora je da oni medusobom djele svoje zajednicke zemljisne cest.koje su one dobile naslijedstvom,te su tim ugovorom oni medusobno dijeli zemljisne cestice u cijelini.

medutim te zemljisne cestice nisu bile u posjedu samo stranaka nagodbe vec su i suvlasnistvo inih osoba.oni te ine osobe nisu ni obavijestili o nagodbi niti su ih ukljucili u tu nagodbu,te znaci stranke nisu mogle nagodbom dodjeljivati medusobno te zemljisne cestice u cijelini.

uz te cestice stranke su medusobno dijelili i zemljisne cestice koje nisu njihovo vlasnistvo ni suvlasnistvo vec su vlasnici ine osobe.

znaci takva nagodba se nije drzala temeljne stavke da stranke dijele samo svoju imovinu i takva nagodba nije valjana vec je mozda krivicno dijelo kojim se zeli oteti zemljiste inih osoba.

stranke su tu nagodbu ovjerili kod tadasnjeg opcinskog uprave prihoda radi taksacije ali nisu mogli da uknjize kod zemljis.ureda.

sada nakon 30 godina nasljednik jedne stranke nagodbe pokusava tuzbom uz dokaz te nagodbe da se uknjizi na zemlj.cestice u cijelini koje je dobio nagodbom njegov otac,te da izbrise sve ostale suvlasnike.

sadasnji suvlasnici su svi pravedno upisani na pravedne dijelove nasljednici stranaka nagodbe i ini suvlasnici.

 

hvalam vam sto ste procitali moju temu i unaprijed vam zahvaljujem na vasem odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija