Jump to content

kad se ne zna što se sve nasljeđuje


sinjanka

Preporučene objave

Moja svekrva živjela je na području Srbije, a preminula je početkom ove godine. Moj suprug i njegova sestra (oboje žive u Hrvatskoj) pozvani su na skoru ostavinsku raspravu, jer svekrva nije imala drugih nasljednika i preminula je bez oporuke.

Ono što se zna je da je iza sebe ostavila obiteljsku kuću, automobil i manju zemljišnu parcelu, ali nitko nije mogao pronaći račun ili knjižicu na koju je zadnjih pet godina primala mirovinu iz Njemačke.

Je li potrebno kod ostavinske rasprave i davanja izjava znati određeni račun i stanje na njemu te zna li možda netko na koji bi se način mogli saznati podaci gdje je njemački mirovinski fond uplaćivao mirovinu?

U mjestu u kojem je živjela postoje dvije banke, no provjerom je utvrđeno da u nijednoj nije imala račun, pa postoji mogućnost da je imala u nekom od susjednih gradova gdje je znala odlaziti zbog privatnih poslova.

Na žalost, nikada s njom nismo o tome razgovarali, jer je uvijek bila dobro organizirana, nastojala je srediti svu imovinsko-pravnu dokumentaciju (često nam govoreći da želi kada umre da imamo čiste vlasničke odnose)pa smo bili uvjereni da je i taj podatak negdje pohranila.

 

Ako nam netko može pomoći bili bi vrlo zahvalni

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija