Jump to content

neisplata plaće,neplaćeni doprinosi


kahi

Preporučene objave

...ako je Vaše društvo pred stečajem, u stečaju ili jako loše posluje (dalo bi se naslutiti iz naslova teme) po mome mišljenju uštedite si novac šta Vam je ostao obzirom da odvjetnik svoje usluge uredno naplaćuje ( + one troškove koji nisu po tarifi). Pitanje je, ako i sud presudi u Vašu korist, da li će poslodavac imat za oko 2 godine(koliko obično traje radni spor)odakle Vam isplatit zaostale plaće i doprinose.

...probajte se raspitati kod sindikata ili kod nekog poznanika (pravnika) da Vam sastavi tužbu radi isplate i podnesite sami tužbu sam sud, ništa ne košta (oslobođeno od sudskih pristojbi), a nemate ništa za izgubiti ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim Vas za pomoć, prošle godine tužila sam poslodavca zbog neisplaćene tri i pola plaće, te sam dobila presudu iz ogluhe u moju korist. Društvo "X" koje sam tužila je u blokadi, tako da tužbu nemogu naplatiti, poslodavac ima otvoreno i društvo "Y" putem kojeg mi je gotovo pola godine isplaćivao plaću, a nisam bila djelatnik tog društva. Shodno tome vjerujem da je nastala nekakva ugovorna obveza čime su se ta dva društva povezala (ugovor o cesiji, pozajmica), te bih trebala bih stručnu pomoć. Imam šprancu prve tužbe koju bi sad trebalo prilagoditi da je tužim na društvo "Y" koje normalno posluje bez blokade.

Od dokaza imam izvode banke prema kojima se vidi da sam od društva "Y" primala plaću iako sam bila prijavljena na društvo "X".

Ukoliko je potrebno mogu poslati šprancu tužbe pa ako mi može bilo koji pravnik pomoći kako da to složim i pošaljem na sud.

 

Unaprijed hvala na pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija