Jump to content

procjena vrijednosti nekretnine


franka789

Preporučene objave

zelila bi kupiti nekretninu koja je u vlasnistvu gospodje koja zivi u domu i pod starateljstvom je centra za socijalnu skrb.

gospodja nema djece, nema mirovinu, troskove placa centar.

osim toga, gospodja nije u stanju sama odlucivati, radi toga je i smjestena u dom.

nekretnina o kojoj se radi je zemljiste na kojem se nista ne radi od kada je ona u domu, petnaestak godina, susjedno je zeljistu koje je moje vlasnistvo.

da li postoji neki propis ili praksa prema kojoj bi centar za socijalni rad, odnosno skrbnik koji je djelatnik centra, mogao odrediti prodajnu vrijednost nekretnine?

hvala!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U ovakvim slučajevima Centar za socijalnu skrb je na nekretninama štićenice izvršio zabilježbu skrbništva i otuđenja. Znači da se takva nekretnina može prodati samo uz prethodnu suglasnost Centra za socijalnu skrb.

Idi u Centar za socijalnu skrb i reci da želiš kupiti tu nekretninu.

Zatim Centar za socijalnu skrb po službenoj dužnosti pribavlja od Porezne uprave službenu procjenu vrijednosti nekretnine i takva nekretnina se ne smije prodati ispod te vrijednosti.

Najnovije jest da Centar mora pribaviti i od ovlaštenog geodeta elaborat-procjenu vrijednosti nekretnine no to su geodeti u Zagrebu izlobirali da imaju više posla, dakle nepotrebno đržava troši novac.

Ukoliko ta čestica koju misliš kupiti je Porezna uprava procijenila na npr. 10 500 kuna tad nijednu lipu ispod se ne smije odobriti prodati. Ako je po toj cijeni misliš kupiti tad ćeš opet doći u Centar i izjavom na zapisnik pristati kupiti. Tad Centar nalaže stalnom skrbniku štićenice da poduzme sve pravne radnje radi kupoprodaje nekretnine u vlasništvu štićenice i cjelokupni novac od kupoprodaje uplati na račun Centra koji je dužan u roku 3 dana uplatiti u državni proračun. (a ako štićenica nije u Domu tad na račun štićenice uz zabilježbu klauzule kod banka-"zabrana raspolaganja bez prethodnog odobrenja Centra za socijalnu skrb).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija