Jump to content

Otvaranje tekućeg računa


53andrej

Preporučene objave

Molim odgovor,zaposlen sam na neodređeno u jednoj firmi vec 5 g.te primam plaću na tekući račun u RBA gdje imam kredit te minus po racunu u visini 300%,sad se desava da svim djelatnicima poštom stizu pinovi od nove kartice u hypo banci bez icijeg odobrenja,znaci firma je otvorila svima tekuće račune u drugoj banci,gdje če navodno isplaćivati plaću,dali je po zakonu da netko moze bez mog odobrenja ili potpisa otvoriti tekući račun u drugoj banci??hv.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja vam neću dati odgovor jer ga jednostavno ne znam, ali ću iznijeti svoje jedno iskustvo.

 

Prije nekoliko godina supruga mi rodila i počela stizati naknada za porodiljni dopust.

 

Imali kredit u OTP banci s kamatom od 6% i klauzulom da primanja ostanu u toj banci ili kamata ide na 9,99%.

 

I HZZO pošalje karticu sa PIN-om HPB-e.

 

Mjesecima su me uvjeravali da potpišem ugovor s HPB-om, uvijek uporno odbijao, njima se moji novci gomilali na računu koji nikad nije aktiviran, par dugih mjeseci sam bio bez tog dijela prihoda, službenica HPB-e u sjedištu mi je prebacivala novce sa HPB na OTP, naravno bez ikakve provizije i uz moje izuzetno dosadne zahtjeve, dok jednom nisam poslao pismo tadašnjem predsjedniku upravnog vijeća HZZO-a u kojem sam mu zaprijetio privatnom tužbom ukoliko mi se naknada ne bude uplaćivala na OTP račun.

 

Za divno čudo dobijem odgovor da će se izmjeniti praksa "prisilnog otvaranja računa u HPB-i" što se i dogodilo za par mjeseci.

 

Da sam na vašem mjestu, otišao bih u poslovnicu Hypo banke, pismeno u dva primjerka (na svoj primjerak tražiti potvrdu primitka) bi ih obavjestio da ne želim račun kod njih, da ne želim potpisati ugovor o tekućem računu i da sav eventualni novac koji dođe na taj račun kojeg ne želite smjesta uplate na vaš tekući račun u RBA banci.

 

Uplate mogu kasniti, stvar može trajati mjesecima, koliko budete strpljivi uporni i ustrajni toliko će te uspjeti.

 

Ne očekujte pomoć od svog poslodavca jer je on očito ušao u neki posao sa Hypo bankom, ne očekujte pomoć od RBA banke jer su oni tu nemoćni, ne očekujte pomoć od Hrvatske narodne banke koja je jedina nadležna za nadzor banaka jer su bezobrazni, osorni i ne da im se to raditi.

 

Bilo bi korisno da ne budete sami u tome, da se nađete vas nekoliko i postupite tako.

 

Isprintajte ovaj razgovor i pokažite kolegama uz kavu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da,u tome je problem,rata kredita u RBA ide gore jer nisam vise njihov klijent,problem je ako HYPO prebacuje novce na RBA to vise nisu stalna primanja u matičnoj banci i ukidaju mi minus koji trenutno iznosi 10000 kn,master 10000 kn,pristao bih ja i na HYPO ako ce preuzet sva moja dugovanja i da njima otplacujem,ali sumnjam u to!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Meni OTP banka nije pravila probleme zbog nekoliko uplata iz HPB.

 

Bio sam kod jednog šefa OTP banke i objasnio mu sve, imali su strpljenja.

 

A, onda na pregovore sa Hypo bankom, ali ne pristajte na finte tipa: potpišite ugovor pa će naša komisija razmotriti, jer se može lako dogoditi da ne odobre pa se nađete u nemilosti RBA zbog mogućeg duga na tekućem računu i kreditnoj kartici.

 

Inače, banke znaju podmirivati dugovanja novih klijenata, znam da je bilo ponuda iz Volksbank o pokrivanju ugovorenih prekoračenja i zadržavanju ranijih prava stečenih u drugim bankama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija