Jump to content

Naknada štete pravnoj osobi i direktoru


otkaz

Preporučene objave

Poštovani,

drugostupanjskom presudom Visokog prekršajnog suda dosuđena je (potvrđena) novčana kazna za

a) neslanje isplatne liste

b) neizvješćivanje zaposlenika o početku korištenja godišnjeg odmora

 

Naime, iz praktične papirnate korespodencija ali i iz potpisanih popisa poslova jasno je da u firmi (komunalno, d.O.o) postoji služba i radnici kako za kadrovske poslove (doslovno piše: kadrovski poslovi) te računovodstvena služba (doslovno piše : obračun plaća). U praksi te radnice doista i dostavljaju radnicima na potpis tabelu o preuzimanju isplatne liste kao i što postoji zapisnik o primopredajis bivšim direktorom kojemu je prestao mandat u kojemu se doslovno navodi daa "se preuzima i Plan godišnjih..." te da je za svu radnu dokumentaciju u Društvu odgovorna osoba "X" te za računovodsrvene poslove osoba "Y", koje su i supotpisale navedeni zapisnik. Jasno da ja jesam kao dir. firme (VD) bio odgovorani za cjelokupno poslovanje ali je također jasno da u Društvu postoje službe za navedene poslove ....

Pitanje: nakon plaćanja dosuđenih kazni pravnoj osobi i direktoru - dali je moguće ostvariti "povrat" tj. naknadu plaćenih kazni od stvarno odgovornih službi u društvu tj. radnica u njima? (Zakon o obveznim odnosima čl. 1062., stavak drugi) Hvala, pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija