Jump to content

Ovrha za pretplatu (Tele 2)


oštećeni1

Preporučene objave

Pozdrav,

 

radi se o Tele 2. Naime navodni dug je za 12. mjesec i odnosi se na jedan mjesec pretplate izvan ugovora i trošarine za prebacivanje broja sa pretplate na bonove.

 

Negdje u veljači je došla opomena(od Tele2) za plaćanje 70kn. Roditelji su me pitali treba li to platit, rekao sam da treba i na tome je završilo.

 

U petak donosi poštar plavu kuvertu koju treba potpisati. Potpisana. Otvaram, a unutra ovrha na račun od 77kn + tražbine javnog bilježnika(inkaso.hr). U čudu gledam, nije mi jasno jer se sjećam da sam rekao roditeljima da plate(nekom igrom slučaja opomena iz 2.mjeseca nije bila naplaćena)

 

Nije mi bilo jasno kako samo tako mogu naplatiti ovrhu i surfajući naiđem na podatak da prije ovrhe ide opomena od tvrtke koja je otkupila dugovanja. Tu nastaje još veća zbunjenost jer nitko u kući nezna ništa o toj opomeni.

 

Sjetim se da je možda ubačeno u krivi sandučić(dva su sandučića, dva različita prezimena, ista adresa). Ljudi koji žive iznad nas su, pa ja mislim, negdje od 20.-25. travnja odsutni. I gle čuda, nalazim opomenu od Inkasa(kraj travnja, vjerojatno pristigla početkom svibnja) u njihovom sandučiću. U njoj je sve objašnjeno, naveden dug, trošak opomene... Nije mi jasno zašto opomena nije išla po preporučenom pismu jer mi je to logičnije.

 

E sad, koliko pametno mi je podnosit prigovor. Jedini svjedok mi mogu biti sustanari koji su odsutni. Ili platit ~500kn i ne zezat se sa mogućim dodatnim troškovima.

 

LP

uređeno: od Mrljavac
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija