Jump to content

Tuzba nakon uknjizbe u gruntovnom i rijesena o upravnom postupku


zagy69

Preporučene objave

Nasa se prica nastavlja , znaci nako rijesenog upravnog postupka u katastru sredinom 2011 , odbijena mu je zalba na uknjizbu i to sam rijesenje dobio nakon 2,5 godine cekanja , sad u sijecnju 2012, medutim on nakon 2 mjeseca podize tuzbu protive mene i treceg suvlasnika , za koju sam saznano neki dan pocetkom 5 mjeseca 2012 kad je moja mama digla postu , i da on dize tubu protiv nas da smo se mi kao protuzakonito uknjizili i da zahtjeva da se sve vrati kako je bilo 2003i da se svi kupoprodajni ugovori poniste , svasta je on tu natrabunjao.Uglavnom to je isto sto je bio podnio kad se zalio nakon uknjizbe i to su mu odbili.Sad on nas tuzi i mi se kao moramo javiti i odgovoriti u roku 45 dana ,mislim da je gradevinski sud,jer ako se ne javimo da postoji mogucnost da se sve vrati kao je bilo.Moje je pitanje dali je to uopce moguce , cuj da se sve ponisti , a sto sa novcima , stanove koje smo prodali ljudima , nemozes vjerovati , uglavnom kaze mi odvjetnik da postoji mogucnost , pitam se kako ??? vec se zalio i odbili su ga , ja dalje napominjem ako je nesto nepravilno odi na policiju prijavi nas i stvarje rijesena , medutim on nama pije zivce jer zivimo vani nije nam lako doci ,novce nam je uzeo i sad nas hoce prisiliti na naki dogovor koji sam ja predlozio prije nego sam se uknjzio jer sam sam se htio izvuci iz ludila, e sada se mi ne zelimo dogovarati .On zeli dogovor ali u njegovu korist.Da skratim , molim vas dali je moguce da uopce ova tuzba vazeca, nakon sto mu je zalba na uknjizbu odbijena na sudu, kaze mi odvjetnik da treba samo napisati pismo sudu da sa par recenica, uglavnom kao da je to sve neistitnito itd,. , i oni ce onda dati datum za rociste .Moje je pitanje , zar nije dovoljno napomenuti sudu da mu je zalba vec odbijen a prije par mjeseci i to njima napomenuti ?dali ja moram dolaziti na to rociste ?Rociste na osnovu cega? Pa nismo mi drzva ili gruntovna , oni su nas uknjizili a on nas tuzi , stvarno ne razumijem , Molim vas savijet, kako pristupiti ovm problemu ,odnosno kako ga rijesiti ?.. Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Idemo redom.

 

Ne postoji građevinski sud. Postoji građanski sud pred kojim se vode parnice između stranaka.

 

Upravni postupak u katastru i postupak uknjižbe u zemljišnim knjigama su posebni međusobno neovisni postupci, kao što je i parnica koja se pokreće tužbom.

 

Tužba je u pravilu važeća (tj. valjana) ako je formalno korektno, dakle stručno, sastavljena. Može vas tužiti bilo tko za bilo što i to ne možete spriječiti jer ne možete niti jednom građaninu osporiti pravo na pristup sudu.

 

Da li su tužbeni zahtjevi opravdani ili ne, to je drugo pitanje o kojem se odlučuje u parničnom postupku. Budući da onaj tko izgubi parnicu plaća troškove, onda je podnošenje besmislenih tužbi u pravilu neisplativo.

 

Hoće li se prethodne odluke u upravnom i zemljišnoknjižnom postupku moći koristiti i u parnici, to ovisi o pravnom karakteru spora.

 

Općenito, razlozi odbijanja uknjižbe u upravnom i z.k. postupku mogu biti i zbog formalnih razloga, a moguće je da je parnični postupak jedan od načina da se ti formalni razlozi uklone.

 

Dakle, formalno su postupci vaše protustranke korektni, a ne može se razgovarati o tome da li su i osnovani jer ste napisali dugu poruku, a da ama baš ništa niste rekli o tome u čemu je spor i koji su tužbeni razlozi protustranke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija