Jump to content

Tužen sam


Azazelus

Preporučene objave

Evo ovako... Do prije 3god. roditelji su mi držali noćni klub(papiri su na majci). Posao je krenuo loše te je taj isti prešao dogovorom drugoj osobi(ušli smo u ortakluk tako da se obrt nije niti zatvarao). Kako smo imali nekih dugova kod dobavljača pića dogovoreno je(usmeno) da ćemo ostaviti inventar novom vlasniku a u zamjenu on će isplatiti preostala (naša) dugovanja. Sa novim vlasnikom imam ovjereno to kod javnog bilježnika no sa vlasnikom diskonta koji nam je davao piča samo smo sumeno dogovorili. Danas tuže moju majku kao vlasnika tog lokala jer kažu da njega ne mogu. E sada da li se i kako mogu braniti na sudu? Gledao sam u čl.287 Zakona o obveznim odnosima piše da usmeni ugovor vrijedi kao i pismeni a u čl.284 "Ako jedna strana izazove zabludu kod druge strane ili je održava u zabludi u namjeri da je time navede na

sklapanje ugovora, druga strana može zahtijevati poništaj ugovora i onda kad zabluda nije bitna." tako da ćak razmišljam o protutužbi zbog prijevare jer smatram da je vrlo moguće da se prešlo sklapanje bilo kakvog osim usmenog ugovora baš radi ovakvog slučaja. E sada pošto sam ja tek 2.god prava treba mi netko tko zna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija