Jump to content

Povrat spisa od odvjetnika


dragon.lady

Preporučene objave

Poštovani;

Ukratko odvjetnik koji je vodio spor za kazneno pravo više se ne bavi odvjetničkim poslom, klijente i spise je naslijedio neki drugi odvjetnik s kojim nisam nikada komunicirala pa ne znam kako da dodem do svog cjelokupnog spisa (dokazi, molbe, žalbe, rješenja, predstavke itd) ja ništa od toga svom odvjetniku nisam dala jer je rekao da je to sve njegov posao i da ja s tim nemam ništa. Spor je završio, presuda je pravomoća već 3 i pol godine i ja želim povrat svog spisa. Uspijela sam saznati da po članku 11 st.1 i st.2 imam pravo na to i to je sve što znam ali ne znam koja je praksa. Interesira me na koji način da ja to tražim (pismeno, usmeno, osobno), da li postoji neki rok za dostavu spisa od kada ga zatražim, da li sam dužna platiti neku naknadu, kome i ako postoji bilo koji trošak o kojem se iznosu od prilike radi i za što je taj trošak.

 

Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala puno, na savjetu. Ja sam Vas poslušala i nazvala, ja inače živim u Zagrebu, a slučaj se vodio u Splitu. Njegov odgovor je da dođem u Split pa ćemo se dogovarat o trošku jer je spis arhiviran i to oduzima njegovo vrijeme, a između ostalog on još neznam što bih ja od spisa. Ja bih sve od spisa jer bih tražila obnovu postupka. Molim Vas još jednu informaciju što sam ja njemu točno dužna platiti po zakonskoj osnovi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

jeste platili sve radnje tom proslom odvjetnikom? ako je postupak okoncan prije nego je vas stari odvjetnik prestao radit onda nema smisla da bi novi odvjetnik koji je preuzeo ured preuzeo i vas spis jer bi tada vas spis vec bio arhiviran.

kad je postupak okoncan? sta ste platili do sada starome?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija