Jump to content

Usavršavanje i neisplata plaća


Redneck

Preporučene objave

Imam potpisan Ugovor o radu na neodređeno vrijeme s polodavcem. Isto tako, potpisao sam i ugovor o stručnom usavršavanju kojim je reguliran i povrat uloženih sredstva s kamatom ukoliko napustim tvrtku (jednostrani raskid radnog odnosa od strane radnika ili otkaz zbog skrivljenog ponašanja radnika). Usavršavanja su definirana kao petogodišnji ciklusi (pohađanje seminara zbog produljenja trajanja stručnog ispita) i za sve što je dulje od toga nemam nikakvu obvezu. Tvrtku nisam imao namjeru napuštati, ali poslodavac je u teškoćama i počeo je neisplaćivati plaće. Da li sam dužan vratiti uloženo, budući da bi moj odlazak bio isključivo zbog egzistencijalnih razloga i neispunjavanja obveza iz Ugovora o radu na neodređeno vrijeme od strane poslodavca?

 

Isto tako, zanima me postoji li neki minimum neisplaćenih plaća temeljem kojih mogu poslodavcu izvanredno otkazati Ugovor o radu na neodređeno vrijeme i imam li ikakvih prava na Zavodu za zapošljavanje u tom slučaju (naknada), budući da ne vidim smisao u radu bez plaće? Koliko bih dugo mogao primati naknadu obzirom da imam više od 10 godina staža kod istog poslodavca (imao prekid zbog odsluženja vojnog roka i nakon toga se vratio u zakonskom roku)? Naravno, imperativ je naći novi posao i zaobići Zavod za zapošljavanje, ali zanimaju me opcije u najgoroj soluciji. Hvala.

uređeno: od Redneck
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Bio sam u sličnoj situaciji i isto sam razmišljao o izvanrednom otkazu, čak mi se čini da sam na ovom forumu čitao kako dati izvanredni otkaz i na što paziti kako bi se ostvarila prava na zavodu za zapošljavanje. Na kraju otišao sam do poslodavca, objasnio u kakvoj sam situaciji i poslodavac mi je uručio otkaz kao tehnološki višak, novce nisam morao vračati i imao sam sva prava na zavodu za zapošljavanje koja na svoju sreću nisam dugo koristio. Možda da pokušate na lijepi način sve riješiti, meni je uspjelo.

 

Sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija