Jump to content

podjela imovine u vrijeme braka


dražen71

Preporučene objave

tokom braka živio sam sa bivšom suprugom u polovini kuće njenih roditelja koju sam zajedno sa bivšom suprugom uredio...s tim da sam uložio značajnija sredstva uz pomoć svojih roditelja...novčanu....nakon rastave sve sam joj to ostavio uz njeno znanje da na svojem osobnom dohodku imam i značajnije rate kredita koji sam također uložio u to uređenje i zajednički život...tako da od te svoje plaće već dugo dobivam za isplatu jako male iznose....nakon svega toga sad me tužila za alimentaciju koju nisam bio u mogućnosti plaćati što zbog smanjenja plaće a što zbog tih kredita te su mi sad sudski odredili ovrhu na plaći a ja sam sad za isplatu dobio 146 kn!!!!!!!....kako da sad ja preživim s tim novcem cijeli mjesec...kome se mogu obratiti za pomoć...uz sve to nisam naglasio da sam iz te kuće istjeran preko noći na cestu!!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pokrenite postupak za utvrđivanje bracne stecevine ako vec niste. Taj postupak moguce je pokrenuti i nakon okoncane rastave braka, da Vas to ne zbunjuje. U svakom slucaju, imate pravo na naknadu troskova koje ste imali i jos uvijek otplacujete za uređenje stana bivse supruge (ili formalno vj.stana njenih roditelja).

Sto se tice alimentacije, morate traziti smanjenje iznosa koje morate davati mjesecno jer imate valjan razlog, smanjenje place.

Naravno da je razumljivo da uz sve kredite koje jos otplacujete a niste dobili nikakvu naknadu ulozenog od druge strane + alimentacija imate i druge financijske razloge za potrebu smanjenja alimentacije ali pravno gledajuci, smanjenje place je ono za sto se morate uhvatiti. Sto se tice ovrhe koja ja vec provedena - to se nazalost najcesce tako događa jer sudovi gledaju dobrobit djece i sl. a rijetko kada drugu stranu.

Navedene postupke mozete pokrenuti i sami, bez odvjetnika posto je razumljivo da bi to u ovom slucaju bilo tesko financijski izvesti.

Predloske koji Vam u tome mogu donekle pomoci mozete pogledati ovdje na forumu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da možete pokrenuti postupak za uvrđivanje bračne stečevine ali morate znati da ovo o čemu ste sada nama govorili, na sudu će te biti obavezni dokazati odnosno morate imati valjane dokaze da ste ulagali u bračnu stečevinu npr. račune izvođača radova, račune pokućanstva itd... Nije to baš "rekla kazala"! Dali su krediti namjenski ili nenamjenski, koliki su iznosi, dali su navedeni iznosi bili dovoljni za izvođenje adaptacija koje vi navodite, itd... to se sve na sudu treba dokazati.

To što vam ostaje 146 kuna za život jeste zaista grozno ali morate isto tako znati zapravo bi i vama samima trebalo biti u interesu da želite skrbiti kvalitetno za svoje dijete. Dijete ne treba niti smije patiti niti biti zakinuto za bilo koje svoje pravo zato jer vi imate nesporazuma sa njegovom majkom ili otplačujete kredit za stan u kojemu i VAŠE dijete živi!!!

Nađite si još jedan posao....niste jedini, puno je ljudi kojima je teško!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Oprostite bella019 pitam ja vas kako žive djeca čiji roditelji žive od 1800kn mjesečno,koje su potrebe te djece,pita li netko njih dali imaju za kruh svaki mjesec a da ne govorimo o drugim stvarnim potrebama djece! Moje mišljenje je takvo da nakon razvoda oba roditelja moraju brinuti o djeci,ali isto tako nije pravedno da onaj tko nije dobio djecu bude životno ugrožen,pogotovo stoga što nakon određene alimentacije nitko ne gleda kuda idu ti novci,jer ima jako puno roditelja koji sebi priušte mnogo toga a djeca svejedno ostaju zakinuta iako drugi roditelj svaki mjesec ima obavezu uzdržavanja!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nana98 u potpuno ste u pravu ..i ja se to pitam gdje idu ti novci a čovijek sada nema nista jer je sve dao djetetu i nebježi od toga...a Vi bella019 dali Vi pitate koliko taj čovijek radi ???? i gdje radi ???????? radi po 17 sati na dan bez ijednog dana slobodnoga..i za koga radi ??? ZA SVOJE DIJETE !!! a hoče li To dijete dobiti taj novac to sve ovisi o njegovoj majci koja prima taj novac...jako zalosno ..i tuzno !!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija