Jump to content

istek Ugovora na određeno - preostali godišnji - poslodavac ne priznaje


sninety

Preporučene objave

U 8. mjesecu mi završava radni odnos temeljem Ugovora na određeno. Riječ je o zamjeni do povratka osobe koju mijenjam. Poslodavac mi ne želi priznati cijeli godišnji odmor, nego se vodi razmjerom 1/12 puta broj mjeseci.

 

Prije mjesec dana se nije znalo o povratku osobe koju mijenjam i tada je donešena odluka prema kojoj imam 30 dana godišnjeg odmora za ovu godinu (obavijest na oglasnoj ploči kod poslodavca). Rješenje o godišnjem odmoru nemam, jer poslodavac nema običaj uručiti ga djelatnicima.

 

U neprekidnom sam radnom odnosu od 2010. godine. do danas.

 

Da li imam pravo na cijeli godišnji u ovoj godini?

 

Pošto poslodavac trenutno ima problema i ne može me poslati na godišnji (nema tko raditi) kako bih ga iskoristio do kraja Ugovora da li imam pravo zatražiti plaćanje neiskorištenog godišnjeg odmora ukoliko mi ga poslodavac ne omogući?

 

Čini mi se da poslodavac nije upoznat s prošlogodišnjim izmjenama ZOR-a, prema kojima se stečeni G.O. može iskoristiti samo kod poslodavaca gdje je to pravo i stečeno - poslodavac mi je rekao da će mi ispisati potvrdu o preostalim neiskorištenim danima godišnjeg odmora kako bih godišnji koristio negdje drugdje.

 

O prestanku radnog odnosa odn. isteku Ugovora sam saznao usmenim putem. Ništa još nisam dobio napismeno. Što je sa otkaznim rokom u ovom slučaju - on je inače definiran ZOR-om i iznosi mjesec dana? Da li poslodavac u ovom slučaju mora dati otkaz Ugovora na određeno mjesec dana prije kako bi omogućio otkazni rok?

 

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija