Jump to content

Tečaj preko HZZ


Ejla

Preporučene objave

Hrvatski zavod za zapošljavanje nudi različite tečajeve , prekvalifikacije ili osposobljavanja. Zanima me konkretno tečaj za njegovateljice. Pročitala sam da se dobije pri završetku tečaja - UVJERENJE.

Znači ne dobije se svjedodžba, niti diploma, niti certifikat.

Mene zanima koliko vrijedi to uvjerenje?

Na kojem nivou je taj stupanj obrazovanja?

Pri zapošljavanju, jel to na nivou osnovne škole sa tečajem ili se gleda srednjoškolsko obrazovanje koje imam plus tečaj?

Da li takvo uvjerenje ima ikakvu vrijednost pri zapošljavanju u EU?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uvjerenje ne daje određen stupanj obrazovanja. To je samo dokaz da ste završili taj tečaj, dokaz da ste za nešto osposobljeni i da to za što ste osposobljeni možete raditi. Nije nužno vezano za drugo obrazovanje koje ste završili osim ako sam uvjeti za upis na tečaj ne uvjetuje da ga mogu upisati osobe koje su završile određen stupanj obrazovanja. Za razliku od nekih drugih potvrda s tečaja ovo uvjerenje najvjerojatnije (ako je već od HZZZ-a) ima snagu javne isprave, to jest ima jaču dokaznu snagu nego druge potvrde s edukacija, radionica i sl. koje se mogu jednostavno "isprintati" i koje vjerojatno ne bi mogle služiti kao vjerodostojan dokaz o osposobljavanju. To možete provjeriti ako na takvom uvjerenju piše REUBLIKA HRVATSKA i ima po sredinu grb RH i piše na njemu da je odobrenje za izvođenje programa dalo Ministarstvo......Rješenjem, KLASA....URBROJ......... ili pitati na HZZZ-o

 

Inače u svezi s bilo kojim tečajem, uvijek provjerite da li se izdaje uvjerenje u smislu javne isprave, jer to znači da tečaj ima određenu "snagu". Koliko vrijedi vani ne znam, onoliko koliko strana država priznaje javne isprave RH o osposobljavanju. Probajte pitati u Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija