Jump to content

produljenje police dopunskog zdravstvenog osiguranja


cunepu

Preporučene objave

Poštovani,

 

Nadam se pomoći u ovom slučaju i unaprijed zahvaljujem svima!

 

Za policu dopunskog u 2010.godini postojao je dug te sam nakon isteka police dobio obavijest za nepodmireno dugovanje u kojoj pise da ako ne platim u roku od 15 dana, polica mi se nece produziti za 2011. godinu. Pošto sam ostao bez posla, dugovanje nisam mogao platiti te su mi nakon godinu dana poslali novu obavijest u kojem pise da postoji dug i to u punom vecem iznosu. Pregledom stranica vazenja dopunskog, vidio sam da su mi produzili tu policu, bez obzira na stari dug, bez ikakve obavijesti o mjesecnim ratama ili o produljenju. Po staroj polici, rata je bila maksimalna od 130kn i oni su samo produzili na godinu dana po istom iznosu a bio sam nezaposlen i nije mi jasno po kojoj su osnovi racunali mjesecnu ratu za iducu godinu. Najgore mi je to sto me nisu obavijestili da ce mi produziti policu i kolika je visina rata nego su mi samo na kraju godine poslali racun.

 

Poslao sam zalbu i prilozio sam prvu obavijest o dugovanju, ali nikad nisam dobio odgovor te oni i dalje meni salju uplatnice te prijete da podmirim dugovanje. U zadnjoj obavijesti su mi napisali da mi nece vise produzivati policu te ce dug rjesavati putem javnog biljeznika.

 

Očito protiv HZZO-a nema pravo zalbe te oni mogu raditi sto hoce, a sta napisu na obavijest mozes macku okacit na rep jer se toga ne pridrzavaju.

 

Kome se obratiti i kako reagirati? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

trebao si sačuvati obavjest o raskidu ugovora ako neplatiš dug a ne ga vratiti HZZO-u (kao dokaz).

nakon što dobiješ rješenje za ovrhu na isto rješenje se žali (obvezno)u zakonskom roku (8 dana)po o pravnom lijeku .

osporavaj dug u cijelosti i traži ugovor o dopunskom osiguranju .

ako na rješenje o ovrsi ne izjaviš žalbu (javnom bilježniku koji je uputio rješenje) ,rješenje postaje pravomoćno nakon što prođe rok za žalbu ostaje obveza plaćanja tražbine po rješenju o ovrsi.(bio u pravu ili ne)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na odgovoru,

 

nisam vratio obavijest vec sam poslao fotokopiju...razgovarao sam sa glavnim koordinatorom i ovako mi je objasnio...sve police sklopljene nakon rujna 2009. godine su automatski obnovljive bez obzira na dug po prijašnjem ugovornom razdoblju...Ako osoba u nekom trenutku ostane nezaposlena, mora intervenirati HZZO-u i reci da se mora napraviti novi obracun za visinu mjesecnih rata. Obavijest koju sam ja dobio, vazila je od 1.06. a polica mi je bila automatski produzena 22.5., znaci to se odnosilo na produzavanje police u 2012. godini. Rekao je da sam u pravu i da je dijelom njihova krivica sto su takoreć,kasnili,sa opomenom pa je bilo shvatljivo da se to odnosi na 2011. godinu.

 

Odgovor ce mi napisati i poslati poštom pa ne znam da li da cekam rjesenje o ovrhi od javnog biljeznika ili?

 

kakav sustav,ovo ima samo kod nas

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 11 mjeseci kasnije...

Lijepi pozdrav,

 

Vidim da podosta ljudi u HR imaju sličan problem vezano za dug dopunskog osiguranja, pa bih ovom prilikom malo osvježio moj slučaj.

 

Primio sam rješenje o ovrsi od javnog bilježnika te sam u pravovaljanom roku od 15 dana podnio prigovor rješenju. Javni bilježnik mi je vrlo brzo odgovorio na prigovor kako se ovrha obustavlja te se ulazi proces. U prigovoru nisam napisao da osporavam dug u cijelosti nego dijelom te sam oko 50% iznosa ovrhe uplatio na račun državnog proračuna.

 

Pošto se NE nadam pozitivnom rješavanju spora na sudu, pretpostavljam da ću na kraju morati platiti i sudske troškove pa me zanima koliki bi iznos mogao biti i da li postoji neka odrednica o visini sudskih troškova, postotak terećenog iznosa ili sl.?

 

Hvala, pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija