Jump to content

povrat vozila koje je predmet prijevare


stefdenne

Preporučene objave

Prije nekoliko mjeseci oštećen sam pri prodaji svojeg vozila. Kupac je dogovorio samnom isplatu na 3 rate, potpisao ugovor (neovjereni) prema kojem mora auto vratiti u slučaju da zakasni s ratom, platio prvu ratu, uzeo auto i prometnu i odustao od plačanje ijedne druge rate. Na pozive ne odgovara, kad i odgovori na njih dogovori neki sastanak na koji se ne pojavi, pa malo prijeti, šalje poruke u kojima potvrđuje da mi više neće ništa platiti itd.

 

Auto je prodao trećoj osobi pod dug, bez ijednog papira, koja me zvala da vidi da li je i njega prevario taj isti čovjek ili mu je stvarno namjeravao dati papire. Čim je saznao da sam ja vlasnik zaprijetio se uništenjem auta ukoliko probam doći po njega.

 

Vlasnik auta sam i dalje ja, kod mene je knjižica vozila i rez. ključ ali po auto ne mogu jer je u garaži od te treće osobe, a policija mi je rekla da si odem po auto i da oni tu nemogu ništa, kad sam rekao da je auto u garaži i da nemogu samo tako ući u nečiji posjed, rekli su da moram sve rješavati sudski i da mi ne mogu nikako pomoći.

 

Predao sam kaznenu prijavu protiv kupca zbog prijevare ali me zanima mogu li išta više napraviti od toga, te imam li ikakvo pravo tražiti pomoć od policije, suda, bilokoga...

 

svaki savjet bio bi dobrodošao

uređeno: od stefdenne
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

HITNO trebam savjet, osoba koja trenutno drži automobil zaprijetila mi je da će ga prodati dalje ukoliko mu ne prepišem punomoć i želi da mu ga registriram.

Naravno nema teorije da će dobiti registraciju ili punomoć ali on tvrdi da mi neće dati niti tablice nazad da ga odjavim.

 

Trebam nešto hitno poduzeti, nekakav pravni postupak pokrenuti koji će u roku odmah natjerati odvjetništvo da reagira, prije nego on vozilo dalje proda... postoji li nekakav postupak, mjera, privremena mjera ili nešto što mogu zatražiti od suda kako nebih izgubio automobil i kako bi on bio oduzet toj osobi... radi se o navedenoj trećoj osobi koja je auto dobila pod dug....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija