Jump to content

život odvojeno


Dada28

Preporučene objave

Poštovanje svima koji sudjeluju na forumima i lijep pozdrav!

 

Muž i ja imamo dvoje male djece. Ali nas dvoje se ne slažemo, svađe su na svakodnevnoj bazi, vikanja isto tako. Problemi su počeli još odavno. Do sada sam bila nezaposlena pa nisam pokušavala ništa napraviti, ali sada radim pa bih voljela to sve skupa prekinuti. Ništa nije crno-bijelo. Vjerojatno oboje snosimo dio odgovornosti za sve te svađe i vikanja, ali važno je da ne želim da djeca to slušaju, ne želim se osuditi na tako nekvalitetan život idućih ne znam koliko godina. Očito je da tu više nema prave ljubavi. Željela bih za početak odseliti, pa me zanima mogu li djecu povesti sa sobom, imam li na to pravo. Ili bih morala djecu ostaviti s ocem u stanu? Kako i što napraviti? Voljela bih da djeca ostanu u kontaktu s ocem jer je on prema njima jako dobar i trudi se svim snagama da bude dobar otac. Isto tako on vjeruje da mi možemo ovaj problem riješiti ali problem je 4 godine već tu i ne rješava se. Pokušali smo i kod psihologa i ostalo ali ništa od svega toga. Što je najvažnije ja ne želim više ništa spašavati jer nemam snage za svađe koje se redaju prilično često i iscrpljuju nas oboje. Iako gledamo da to djeca ne primjete, da ne osjete ipak se na njih to reflektira. Mogu li recimo iznajmiti stan, spakirati kufere, djecu za ručice i odseliti u drugi stan? Ili moram prvo pokrenuti brakorazvodnu parnicu, čekati da se sve sudski riješi i onda tek odseliti? stan je od muževe mame i ne pada mi na pamet tu ostajati niti išta od njega tražiti. samo želim otići i živjeti svoj život sa djecom u miru bez vikanja. Svi savjeti su dobrodošli. Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mogu li recimo iznajmiti stan, spakirati kufere, djecu za ručice i odseliti u drugi stan?

Teoretski da, praktično mnoge majke to i rade. Najpraktičnije: nemate pravo mijenjati djeci mjesto prebivališta bez pravomoćne odluke suda da su vam povjererna, a to dovoljno govori o "Mogu li..". Dodatno, stvara probleme oko vrtića, škole, koječega sličnog.

Ili moram prvo pokrenuti brakorazvodnu parnicu, čekati da se sve sudski riješi i onda tek odseliti?

Ako ste sigurni, da.

Ali (!), kako bi bilo da o tome porazgovarate sa suprugom, ocem djece? Naime, ako je obziran i pažljiv prema njima, tvrdite da im je kvalitetan otac, možda biste lako mogli naći rješenje koje bi odgovaralo i jednome i drugome, a djeci u svakom slučaju. pokušajte početi od:

-na koliku biste se udaljenost odselili (možda u susjedstvo da djeci bude spretno što više i češće biti kod jednog i drugog, a vama oboma spretnije, ako vam je jedini razlog se izdvojiti od svakodnevnih svađanja)

-kako biste organizirali obaveze koje oboje imate oko djece, koje biste i dalje rado dijelili

-kako bi organizirali, planirali i uredili dječji život i svakodnevicu, oboje

 

Tako biste vidjeli oko čega se sve možete lako dogovarati, držeći klince u prvom planu oboje, a manje se "natezati" prilikom razvoda. Možda problem i ne bi bio toliki koliki se čini.

uređeno: od newbie
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija