Jump to content

Gradski ured - pravo na uvid vlasnika vozila


jmaric

Preporučene objave

Poštovanje,

dobio sam obavijest o počinjenom prekršaju od Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet za parkiranje na zelenoj površini. U obavijesti piše da kazna za fizičku osobu glasi 700, vlasnika obrta 2000, a pravnu osobu 4000 kuna ako se uplati u roku od 8 dana. Ako se prekršaj ne plati u navedenom roku, slijedi mi prekršajni postupak. Budući da auto nije moj, nego sam ga posudio, a glasi na pravnu osobu zanima me što bi se desilo kada bih ja uplatio iznos od 700 kuna koji je predviđen za fizičke osobe. Hoće li se to priznati, hoće li oni uopće uvidjeti da je trebalo biti uplaćen iznos od 4000 kuna i da li gradski ured uopće ima uvid u to tko je vlasnik vozila dok se protiv njega ne pokrene prekršajni nalog?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo mi je skroz iznenađujuće. Ja sam mislio da kaznu uvijek plaća vozač osobno, čak štoviše, da se ne smije provoditi kroz knjigovodstvo poduzeća, makar ono i bilo vlasnik vozila.

 

Upravo zato što je, recimo, Zagrebparking redefinirao svoju "kaznu" kao "dnevnu kartu" je sada moguće zaračunati istu "kaznu" na firmu, jer parking firma može platiti, naravno.

 

Ovo je stvarno čudna egzibicija, pa bih se i ja pridružio pitanju s podpitanjem - je li uopće moguće imati jednu kaznu za "obrt" i drugu za "firmu"? I tko bi taj račun platio? I kako bi vozač od svoje plaće mogao platiti veću kaznu zato što je vozio auto kojeg on nije vlasnik? Vrlo, vrlo sumnjiva stvar...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija