Jump to content

molim hitan savjet oko otkaza ugovora i porodiljnog


danu

Preporučene objave

Molim vas informacije o jednom često postavljanom pitanju. Pretraživanjem pronalazim masu kontradiktornih informacija i više ne znam što je, a što nije...

Trudna sam 2 mjeseca i imam ugovor na određeno. Jučer sam pala i ginekolog mi je odredio strogo mirovanje. E sad, papire još nisam odnijela doktorici opće prakse i pokrenula bolovanje. Doma sam još ovaj tjedan jer smo svi na kolektivnom. Sutra će muž otići i to srediti.

Moj problem je sljedeći - ugovor mi ističe krajem 9 mj i sigurno mi ga neće produžiti kad saznaju da sam trudna... Taj scenarij se više puta ponovio u firmi i zato nitko od djevojaka nije za stalno...

Pronašla sam informacije da ću nastaviti primati neku naknadu za vrijeme trajanja komplikacija i porodiljnog ali ne znam je li u iznosu moje prosječne plaće u posljednjih 6 mjeseci ili kao nezaposlena osoba (jer ću to biti) - 1600 kn? I što je sa drugih 6 mjeseci porodiljnog - do godine dana?

 

Hvala unaprijed od vrlo nervozne buduće mame

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

i drugih 6 mjeseci ide naknada 16oo, u tom eventualnom budućem slučaju koji može al i ne mora nastupiti, no bez obzira na korištenje godišnjeg odmora bez odgode se morate javiti s tim nalazom izabranom doktoru primarne zdravstvene zaštite jer nije vaša dispozicija prolongiranje ocjene o privremoj nesposobnosti za rad zbog korištenja godišnjeg odnora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija