Jump to content

Rodiljni dopust i rad u udruzi


cvrkutić

Preporučene objave

Poštovani, na rodiljnom sam dopustu s trećim djetetom koje uskoro navršava 6 mjeseci. Namjeravam iskoristiti dopust u potpunosti. Ukazala mi se prilika za povremeni rad u jednoj udruzi (savjetodavni rad s djecom). S obzirom da se ubudućnosti planiram pozbiljnije baviti takvim oblikom rada, sada mi se čini idealno vrijeme za uhodavanje. Da li radom u udruzi ugrožavam svoja prava vezana uz rodiljni dopust ( u smislu da mogu ostati bez naknade ili biti kažnjena na neki način)? Također, ako ipak postoji mogućnost mojeg angažmana u istoj, da li smijem naplaćivati svoje usluge od klijenata (ako ne kao "u trgovini" onda možda u smislu ostavljanja njihovog dobrovoljnog priloga ili nešto slično što opet ne bi bilo u sukobu sa zakonom ili me dovelo u situaciju da moram plaćati porez državi ili odgovarati ne neki način)? Puno hvala na odgovoru , lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači li to da mogu svoje usluge savjetovanja i terapeutskog rada pružati isključivo volonterski (gratis)? Ili se radi o tome da se usluga ipak naplati ali da novci odlaze udruzi, a ne meni? Naime dio kojim bi se ja bavila u udruzi bio bi isključivo "moj", što znači da bi klijenti dolazili baš meni, jer sam jedina tamo specijalizirana baš za to područje rada. I smije li moje ime biti istaknuto na stranicama udruge, povezano upravo s tim područjem djelovanja kojim bih se ja bavila? Hvala puno na angažmanu u svezi s mojim pitanjem :).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne možeš naplaćivati nikome ništa ako nemaš registriranu djelatnost ili se profesitonalno ne baviš djelatnošću temeljem nekog rješenja nadležnog tijela, a udruge su (ili bi barem trebale biti) neprofitne organizacije, tak da prema mom osobnom tumačenju ništa od bilo kakve naplate koja bi bila sukladno zakonu......ovo bi bio primjer sive zone, jako sive uzimajući u obzir da i za to vrijeme primaš naknadu od države.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija