Jump to content

Žalba na prekršajni nalog


ante41

Preporučene objave

Poštovani,

dobio sam prekršajni nalog za izazivanje prometne nesreće, zbog oduzimanja prednosti prolaska drugom autu na raskrižju. Izrečena mi je kazna od 3500 kn + 500 kn troškova i zabrana upravljanja B kategorije u roku od 6 mjeseci.

Priznao sam krivnju i svjestan sam da ću morati platiti kaznu, ali namjeravam podnijeti prigovor zbog zabrane upravljanja jer mi je vozačka nužno potrebna zbog posla.

Molim savjet kako da koncipiram žalbu.

Zanima me i dali prigovor na oduzimanje vozačke odgađa plačanje kazne do pravomoćnosti presude.

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Proučite ovaj članak.

 

http://www.legalis.hr/forum/entry.php/11-Prigovor-na-prekr%C5%A1ajni-nalog

 

U prigovoru napišite da je nužno posjedovanje vozačke dozvole, priložite ugovor o radu u kojem se vidi da obavljate posao vozača, ako to nije moguće onda priložite potvrdu o mjestu rada, mjestu stanovanja, radnom vremenu, vozne redove autobusa, potvrdu da je dijete u vrtiću, školi, bilo što u stvari sve korisno čega se možete sjetiti i dokazati.

 

Prigovor stavlja tu kaznu privremeno van snage.

 

Čak i pravomoćna presuda ne znači da više ne možete voziti i potrebno je čekati posebnu obavijest iz policije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

u jednom hrvatskom gradu parkirao sam automobil na mjestu koje je "navodno" rezervirano za invalide. Komunalni redar je napravio prijavu i naložio "pauku" da mi dignu auto, što su i napravili. To je bilo 3.5.2012 g..

Ja se ne slažem s odlukom komunalnog redara i s tom kaznom (sve skupa 1200 kn s paukom,500kn pauk+700kn kazna) jer mjesto za invalide nije bilo propisno ocrtano(a to sam sve zabilježio fotoaparatom i imam svjedoke), i naravno kaznu do sada nisam platio i ne namjeravam ukoliko Sud ne odluči drugačije.

E sad, ovaj tjedan (15.10.2012.) sam dobio Obavezni prekršajni nalog na ruke od poštara, od toga je prošlo 5 ipo mjeseci do današnjeg dana, a Grad koji mi je uručio obvezni prekršajni nalog je napisao da mi je nalog pisan 7.8.2012.g.

 

Dali postoji zakonski rok koji obvezuje u kojem zakonskom roku je grad XXX dužan poslati, odnosno uručiti mi Obavezni prekršajni nalog???

 

Prekršaj počinjen 3.5.... Obvezni prekršajni nalog pisan 7.8., i isti primljen 15.10.2012.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

dobio sam rješenje od prekršajnog suda da mi se neplaćene novčane kazne zamjene zatvorom.Protiv rješenja želim podnijeti žalbu al neznam kako bi ona uopće trebala izgledat s obzirom da nikad još nisam pisao žalbu.Molim vas da mi pomognete jer rok za žalbu je 3 dana od primitka a ja sam rješenje primio danas!

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija