Jump to content

Povrat posjeda nad stanom


Alma0107

Preporučene objave

Pozdrav svima,

s obzirom da sam u velikoj dilemi zamolicu sve koji se razumiju oko mog problema da mi daju pravni savjet. Naime, ja i suprug želimo kupiti stan i u pregovorima samo sa vlasnikom stana, koji je u gruntovnici upisan sa 1/1. Isti stan je vlasnik kupio od svoje majke prije 5 godina (ugovor između njih dvoje je uredan). Međutim, na sudu vec 4 godine traje postupak po tuzbi koju je prokrenuo vlasnik stana protiv svog brata za povrat posjeda i iseljenje. Brat je jos prije 4 godine pomijenio brave i nije mu dozvoljavao da udje. Prvostepeni potupak je završen, presudu je sud donio u korist vlasnika, međutim brat se zalio i sve otislo drugostepenom sudu. Prije 2 mjeseca brat je ostavio kljuceve od stana kod komsije rekavsi da i on prodaje isti stan, te skoro sve stvari iselio. U tom stanu nikad nije zivio vec ga je povremeno koristio. Što znaci da je stan vec duzi vremenski perod prazan. Moje glavno pitanje jeste, da li sada vlasnik stana smije uci u stan te uspostavit posjed (dok na sudu traje postupak), i da li postoji nacin da on sud obavijesti nekim dopisom o istom. Cekati sudsko rješenje je je van svake pameti jer jedan hitan postupak traje vjecnost.

 

Unaprijed zahvalna

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav svima,

s obzirom da sam u velikoj dilemi zamolicu sve koji se razumiju oko mog problema da mi daju pravni savjet. Naime, ja i suprug želimo kupiti stan i u pregovorima samo sa vlasnikom stana, koji je u gruntovnici upisan sa 1/1. Isti stan je vlasnik kupio od svoje majke prije 5 godina (ugovor između njih dvoje je uredan). Međutim, na sudu vec 4 godine traje postupak po tuzbi koju je prokrenuo vlasnik stana protiv svog brata za povrat posjeda i iseljenje. ......

Pogledati:

http://burza.com.hr/zivot/nekretnine/2006/10/061019-sto-je-to-posjed-u-odnosu-na-vlasnistvo/

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vlasnik stana je uvjek smio uči u svoj stan.

trebao je bratu ponuditi ugovor o najmu (pismeno)

brat bi to iz inata odbio (predpostavljkam) i vlasnik stana bi mogao tražiti njegovo iseljenje i najam za zadnjih 5 godina uvečan za zakonske kamate.

vlasnik stana stan može otuđiti bez da bilo koga pita za dozvolu.

brat je dobio velike sudske troškove

neće više da se igra

vlasnik stana bi mogao/treba podnijeti tužbu za krađu iz stana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija