Jump to content

alimentacija


hiphop69

Preporučene objave

ovako..mene zanima jedna stvar..samohrana sam majka 3 djece otac djece zivi i radi u njemackoj, za sada placa 800kn po djetetu,sto je sud odredio prije cca 5 godina.

ja sada zelim pravo na povecanaje alimentacije jer djeca su porasla i imaju povecane potrebe. imaju 13, 9 i 8 godina. on odbija povecanje, pa sam predala tuzbu gdje trazim 1500kn po djetetu...da li je to u redu iznos? i kako to naplatiti ako on odbija placati,

i jos postoji dug sto mi prvu godinu nakon razvoda nije placao nista ili je placao znatno manje od odredjene svote...taj dug je rekao da nikada nece datri...navela sam to u tuzbi...kako je moguce sprovesti ovrhu,kada on nema nikakvih nekretnina ni pokretnina na podrucju RH?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Predlažem da se obratite Hrvatskoj odvjetničkoj komori, možda ispunjavate uvjete za besplatnu pravnu pomoć pa vam dodijele odvjetnika, ako ga već nemate.

iznos od 1.500,00 kn je u redu s obzirom da se radi o troje maloljetne djece, a on živi i radi u Njemačkoj.

Što se tiče neisplaćenog iznosa,na temelju presude (pazite da ima pečat pravomoćnosti i ovršnosti) kojim je dodijeljen iznos od 800,00 kuna provodi se ovrha. U postupcima uzdržavanja ovrha se u praksi provede u roku 8 dana kad je rijeć o alimentaciji za djecu. Svakako predlažem da se posavjetujete sa pravnikom ili odvjetnikom koji će vam pomoći sa sastavljanjme prijedloga za ovrhu. Sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija