Jump to content

dodavanje skraćenog naziva tvrtci/korištenje skraćenog naziva


vmaric13

Preporučene objave

Zanima me da li se moze dodati postojecoj tvrtci skraceni naziv. Naime radi se o tvrtci koja ima u nazivu dvije latinske rijeci koje nisu zvucne pa ih ljudi osiim sto tesko izgovaraju jos teze pamte. Dakle obje rijci pocinju s slovom P, pa sam mislio napraviti skraceni naziv kao npr. PP ili 2P ili P2, dok bih s druge strane imao jos bolju poziciju za izgradnju logotipa?

znaci zanima me da li se navedeno moze napraviti bez preregistracije tvrtke?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam odgovor na Vaše pitanje. Točnije čini mi se - ali stvarno ne znam - da možete imati samo puni i skraćeni naziv i možete koristiti puni ili skraćeni - ne vidim kako biste mogli "dodati" još jedan skraćeni naziv, pa koristiti neki od više skraćenih naziva; tim "dodavanjem", ako bi i "prošlo" biste zapravo samo još više produljili svoj (jedan i jedini) skraćeni naziv.

 

Međutim, želim Vam skrenuti pažnju da imate mogućnost osmisliti i registrirati bilo kakav tržišni žig (slovni i grafički) - proučite registar domaćih (i evt. međunarodnih) tržišnih žigova, kao i pravnu regulativu oko toga na http://www.dziv.hr.

 

Uočite, recimo, da ne postoji trgovačko društvo TechnoMarket iako postoje dućani tehničke robe pod tim nazivom, kao i web-stranice. Postoji, međutim, tržišni žig. Uočite riječku franšizu Surf'n'Fries iza koje stoji trgovačko društvo Mare Altum d.O.o. (iako ne vidim da su registrirali Surf'n'Fries pri DZIV-u, što mi se čini vrlo neobično, no tim više - imaju i te web-stranice i tako nastupaju iako se firma zove sasvim drugačije).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija