Jump to content

povrat mirovina dug umirovljenicima


mikić

Preporučene objave

POŠTOVANI !!

zanima me povrat neisplaćenih mirovina po duljem roku( mislim model B) i tko osim prvog nasljednog reda ima pravo na povrat zadnje rate . naime pok. stric je preminuo 24.11.2012.g te je još trebao dobiti zadnju ratu povrata ,a kako je umro prije isplate ,a ja sam mu bio zakonski skrbnik ( izgubio poslovnu sposobnost ) da li bi kojim slučajem i ja mogao zatražiti ili dobiti povrat mirovine.Zanima me i da li će pokojnik imati pravo dobit mirovinu za 11.mj.iako je umro 24.11.tj gdje bise to trebalo ići potraživati.(mirovin je stizala na ruke meni kao skrbniku ; poslije na adresu centra za Socijalnu skrb jer sam u međuvremenu izgubio skrbništvo.)

Unaprijed se zahvaljujem na možebitnim odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U 2012. godini je preminula majka koja ove godine ostvaruje pravo na povrat duga umirovljenika. Nasljednici 1. nasljednog reda su sin (ja) i kćer u polovici po ostavinskom rješenju svih nekretnina i pokretnina tako i potraživanja prema HZMO kako piše u ostavinskom rješenju. Nakon kontakta sa HPb investom ( 08008005) nemaju e-mail za kontakt, poslao sam poštom preporučeno s povratnicom rješenje o nasljeđivanju i ostale dokumente nasljednika osobne iskaznice i iskaznice tekućih računa. Kad sam nazvao nakon mjesec dana nastupio je šok. Osoba na kontakt telefonu utvrđuje da rješenje s ostavinske rasprave nije dobro jer u njemu ne piše: Povrat duga dio je ostavine" potraživanja sukladno odluci Upravnog suda RH od 12. svibnja 1998. (NN 69/98 ili 105/04)".

Na rješenju o nasljedstvu piše između ostalog:

POKRETNINE

- točno neutvrđeni iznos mirovine i zaostataka - HZMO

- tekući račun...

- devizni račun...

 

Upućuju me javnom bilježniku kod kojeg je prevedena ostavinsk arasprava i da on dopiše željenu rečenicu. Pa jel to ima smisla ? Jel javni bilježnik to uopće može i koliko će to sad koštati ?

Zar formulacija "- točno neutvrđeni iznos mirovine i zaostataka - HZMO" nije dovoljna za isplatu duga nasljednicma prvog nasljednog reda ?

Molim vas za komentar i savjet ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija